Premiéra slovenského filmu na prestížnom festivale v Rotterdame

Premiéra slovenského filmu na prestížnom festivale v Rotterdame

5. október Martina Kollara.

Filmový debut medzinárodne oceňovaného fotografa Martina Kollara premietnu už dnes vo svetovej premiére na prestížnom festivale v Rotterdame.

Medzinárodne oceňovaný slovenský fotograf a kameraman Martin Kollar sa rozhodol nakrútiť brata čakajúceho na životne dôležitú operáciu. Jeho režijný debut 5. október sa dostal do oficiálneho výberu 45. ročníka jedného z najprestížnejších európskych filmových festivalov – MFF Rotterdam. V svetovej premiére sa predstaví v sekcii As Long As It Takes: Mid-Length.

„Martin Kollar v tomto prípade dokázal, že je nielen dobrý a citlivý brat, ale rovnako dobrý kameraman a režisér. To, že film 5. október ako Martinov debut vybrali na jeden z najprestížnejších európskych festivalov len dokazuje, čo už všetci dlhší čas tušíme. Že Martin Kollar je výraznou postavou formujúcou podobu slovenskej kinematografie ako kameraman a od dnes aj ako režisér,“ povedal producent snímky Ivan Ostrochovský, ktorý spolu s režisérom a hlavným protagonistom film osobne uvedú na rotterdamskej festivalovej scéne.

Slovenskí diváci si ho budú môcť pozrieť v domácej premiére na Medzinárodnom festivale filmových klubov Febiofest a neskôr aj počas Prehliadky slovenského filmu.

V posledných rokoch vybrali na MFF Rotterdam slovenské snímky Miry Fornay Môj pes Killer, ktorý vyhral hlavnú cenu Hivos Tiger, a film Mátyása Priklera Ďakujem, dobre.

45. ročník MFF Rotterdam sa uskutočňuje od 27. januára do 7. februára 2016.

Trailer k filmu:


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame