Živé zviera nie je darček

Živé zviera nie je darček

Ešte stále sa to stáva. Z nečakaného vianočného prekvapenia sa rýchlo stane opustený psík na ulici. Vypočujte si rozhovor so spoluzakladateľkou OZ Pes v núdzi z Rána na eFeMku.

So zachraňovaním nechcených či týraných psíkov má Romi Klimeková viacročné skúsenosti. Pôsobí v OZ Pes v núdzi, ktoré sa o takýchto psíkov stará, poskytuje im starostlivosť a hľadá nový domov.

„Prosím, nedávajte si psov ako vianočné darčeky. A hlavne nie ľuďom, ktorí o tom vôbec nevedia,“ upozorňuje Romi Klimeková. Nesprávny výber plemena a nedostatočné zhodnotenie svojich schopností postarať sa o zviera je podľa nej najčastejším dôvodom, prečo v útulkoch končí toľko psíkov. Ako vyštudovaná právnička sa tiež zaoberá tým, aby ochrana zvierat bola dostatočne ukotvená aj v našich (v tomto smere nedostačujúcich) zákonoch.

Ako funguje práca v útulku, čo robiť, aby sme znížili počet opustených psov, aj o slabých slovenských zákonoch hovorila Romi Klimeková z OZ Pes v núdzi v Ráne na eFeMku. Celý rozhovor si môžete vypočuť tu:

RANO_FM (Rozhovor s Romi Klimekovou z OZ Pes v nudzi) 14.12.2015 by Rádio_Fm on Mixcloud

romi_klimekova_full.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame