Fink - talentovaný chlapec odvedľa

Fink - talentovaný chlapec odvedľa

Hard Beliver je názov trojmesačného turné kapely Fink a Douglasa Darea a je ťažké uveriť, že aj  po takomto čase si Fin Greenall koncertovanie a presun medzi mestami užíva. Tento pocit sme z neho mali v utorok, keď sa zastavil na Slovensku.

Hlava projektu Fink prišla na návštevu aj do jednej z "tých šialených budov", ktoré v Bratislave máme. Takto sa po príchode do nášho hlavného mesta stihol vyjadriť na sociálnych sieťach s uploadovanou fotkou Slovenského rozhlasu.

Roky na scéne, hudba bohato používaná vo filmoch a seriáloch a album s orchestrom. Napriek tomu všetkému by sa dalo povedať, že Fink je jeden z najmenej nápadných a najprirodzenejších hudobníkov, akých sme u nás v _FMku mali. Ľahko ho prehliadnete, keď vstúpi do budovy, až kým sa nepredstaví a sám na seba neupozorní. Rovnako nenútene sa objavil v našom štúdiu, akoby sa len tak mimochodom prišiel pozrieť, ako sa nám darí.

O tom, že rozhovor sa niesol v podobnom duchu, sa môžete presvedčiť aj na našom Mixcloude. 

Rozhovor s Finkom 10.2.2015 by Rádio_Fm on Mixcloud

Fink rozprával aj o spoluprácach. V štúdiu strávil čas napríklad s Amy Winehouse, Banks či Bonobom. Prečo sa mu dobre pracovalo napríklad s Johnom Legendom, si pozrite aj s obrazom.

Večer sa klub MMC, kde Fink odohrali asi dvojhodinovú šou, naplnil. Svieže aj keď melancholické vystúpenie Douglasa Darea spustilo komorný večer a Fink okrem gitár (doslova všetkých druhov, tvarov a farieb) na pódiu sprevádzali bicie. A veľa pary a svetiel. V tých sa hudobníci na pódiu striedalo strácali a objavovali, rovnako ako skákali z melodických a dravých skladieb na tie minimalistické a bluesové.

Profesionálny na pódiu aj počas rozhovoru, Fink nám v štúdiu počas :Popo_FM tiež porozprával o filme. Prečo si myslí, že jeho čas pre soundtrack ešte neprišiel a ktorá z minuloročných snímok na neho zapôsobila najviac.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame