Nedeľná chvíľka poézie_FM oslavuje 10 rokov!

Nedeľná chvíľka poézie_FM oslavuje 10 rokov!

Nedeľná chvíľka poézie_FM oslávila 10 rokov od svojho založenia opätovným rozhovorom so svojim prvým hosťom, básnikom Ivanom Štrpkom. Táto relácia sa z Rádia_FM pravidelne ozýva každú nedeľu pätnásť minút po dvanástej . Jej zakladateľka a autorka, poetka Mirka Ábelová nám porozprávala, aké boli začiatky tejto relácie a pamätný, úplne prvý rozhovor.

Nedelna - Strpka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


strpka.jpg

Rozhovor s českým básnikom Krchovským sa konal na netradičnom mieste a Mirka Ábelová si ho zapamätala aj preto, lebo tento básnik ju prekvapil svojim prístupom.

Nedelna - Krchovsky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


krchovsky.jpg

Pre Mirku Ábelovú bol pamätný aj rozhovor s českým hudobníkom Davidom Kollerom, s ktorým ju viaže aj profesionálna spolupráca.

Nedelna - Koller Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


koller.jpg

Dve relácie s výnimočnými osobnosťami - Jurajom Kušnierikom a Michalom Tvarožkom - si Mirka Ábelová pamätá kvôli ich nezabudnuteľným atmosféram, ale aj preto, lebo mala príležitosť s nimi nahrávať a tá sa už nezopakuje.

Nedelna - Kusnierik a Tvarozek Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


tvarozek_kusnierik.jpg

Časy pandémie boli nielen zvláštne, ale aj ťažké. Aj Mirka Ábelová sa s nimi musela popasovať. A sama priznala, že ani pre ňu, ani pre Nedeľnú chvíľku poézie_FM to vôbec nebolo jednoduché!

Nedelna - covid Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


nedelna.jpg

Milan Lasica a Tomáš Janovic patrili k hosťom Mirky Ábelovej, pred ktorými mala trému. Obidva rozhovory napokon dopadli fantasticky a Mirke silno utkveli v pamäti.

Nedelna - Lasica a Janovic Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


janovic_lasica.jpg

Pripravila: Zuzana Líšková, foto: archív Mirky Ábelovej

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame