Čerstvé Ovocie_FM: Miloš Hronec

Čerstvé Ovocie_FM: Miloš Hronec

Voľným pádom letí si životom. Letí si mestom voľným pádom až na doraz.

Streetart v posledných rokoch explodoval na umeleckej scéne po celom svete. Dnes sa nová generácia umelcov prejavuje kombináciou prvkov alternatívnej kultúry a hip-hopu s tradičnejšími médiami, ako sú napríklad olejomaľby.

Jedným z nich je bratislavský výtvarník Miloš Hronec. Zo začiatku sa venoval písaniu poviedok krátkych formátov. Popri tejto svojej hlavnej činnosti sa začal stretávať s ľuďmi, ktorí sa venujú muralom či maľbe na steny opustených budov. Práve toto prostredie ho postupne samovoľne umelecky formovalo. Miloš Hronec sa dnes venuje najmä maľbe, ale aj digitálnej kresbe a koláži.

Pracuje s olejomaľbou, akrylom, sprejom a kresbou. Jeho formálny prejav vychádza zo streetartu, graffiti, primitívneho umenia, expresionizmu a koláže, a tiež sa rád necháva viesť náhodou a improvizáciou. Svojím jedinečným prístupom k maľbám a grafikám, kde využíva prvky hip-hopu a alternatívnej kultúry, a vytvára tak umenie, ktoré je veľmi osobné, no zároveň slúži ako záznam generácie a kultúry, ktorej je súčasťou.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 19.10.2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://mhronec.wordpress.com
Instagram: https://www.instagram.com/milos.hronec
Facebook: https://www.facebook.com/miloshronec/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

CO9.jpg

CO10.jpg

CO11.jpg

CO12.jpg

CO13.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame