Čerstvé Ovocie_FM: CORD DECKER (Petra Izakovič Schultz)

Čerstvé Ovocie_FM: CORD DECKER (Petra Izakovič Schultz)

Nadčasové, ženské, pohodlné a nápadité.

Petra Izakovič Schultz sa narodila v Bratislave a po štúdiu na strednej škole, kde ukončila odevný design, sa rozhodla študovať fashion design v Londýne. Neskôr absolvovala magisterské štúdium, tiež v odbore fashion design v Miláne. V zahraničí mala možnosť pracovať už počas štúdia druhého ročníka u Alexandra McQueena na pozícii print designer, potom u Husseina Chalayna, ale aj pre značku Puma. Po ukončení tretieho ročníka v Londýne pracovala vo Švédskom štúdiu SVEK ako pattern cutter assistant. Počas štúdia v Miláne priamo spolupracovala so značkami, pre ktoré v tíme tvorili jednotlivé kolekcie a projekty, ako napríklad Max Mara.

Po absolvovaní štúdia chcela prirodzene využiť neoceniteľnú skúsenosť a hlavne konfrontáciu prístupov návrhára zo strednej Európy s profesionalitou, s akou sa stretla v zahraničí. Hneď nato vytvorila vlastnú značku. Petra Izakovič Schultz je módnou návrhárkou a kreatívnou riaditeľkou módneho štúdia CORD DECKER, ktoré reflektuje potreby modernej ženy. V kolekciách oblečenia kombinuje ženskú eleganciu s odvážnosťou. Spája prvky umenia a kultúry do nositeľnej, vekovo neohraničenej módy, ktorá vyniká materiálmi, čistými líniami a minimalistickým designom.

Kúsky od CORD DECKER sú navrhnuté tak, aby vďaka svojej jednoduchosti nechali elegantne vyniknúť detaily, v ktorých sa skrýva čaro nadčasovosti. Práve tieto detaily robia oblečenie výnimočným a vďaka nim sa do tých istých šiat zamilujete znova a znova, a nadchnú svoje majiteľky aj po rokoch – či už sú to gombíky na manžetách alebo hra svetla na látke. V kolekciách značky nájdeme materiály prevažne z Európy, pri ktorých sú dôležité aj určité certifikáty kvality. Väčšinou sú to materiály, ktoré sú pre ľahšiu manipuláciu zmesou viskózy, bavlny, ľanu a elastanu. Špecifikom tvorby CORD DECKER je, že tovar vyrába vždy na objednávku. Takýto prístup je viac eco-friendly a netvorí sa žiaden zbytočný odpad. Každú kolekciu preto najprv ušije iba v jednej veľkosti, ktorú nafotí, a následne vyrába produkty presne podľa želania. A ak Petre náhodou ostane veľa látky, použije ju v niektorej z ďalších kolekcií, aby nič nevyšlo nazmar.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 4.5.2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

CO1.jpg

CO2.jpeg

CO3.jpeg

CO4.jpeg

CO5.jpeg

CO6.jpeg

CO7.jpeg

CO8.jpeg

CO9.jpeg

CO10.jpeg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame