Film_FM: Rytieri spravodlivosti


Film_FM: Rytieri spravodlivosti


Na konci januára mal v rámci prehliadky severského filmu Scandi premiéru dánsky film Rytieri spravodlivosti. 
V prípade, že ste fanúšikmi bizarných komédii ako Adamove jablká, Blikajúce svetlá či O kuratách a ľuďoch, ktoré nakrútil dánsky režisér Anders Thomas Jensen, Rytieri spravodlivosti sú pre vás povinnou jazdou.

Film_FM: Rytieri spravodlivosti
 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mads Mikkelsen si tu zahral muža, ktorý odmieta uveriť, že vlakové nešťastie, pri ktorom zahynula jeho žena, bolo sa prihodilo náhodou.

Čierny humor sa strieda s vážnymi momentami, v ktorých okrem vyrovnávania sa so stratou blízkeho človeka, či traumami z vojny, dominuje aj nebezpečenstvo konšpirácií, ktoré sa rodia a šíria jednoduchšie, ako si vieme predstaviť. Sledujeme, ako túžba dať všetkému nejaký dôvod, bráni ľuďom vidieť veci v pravom svetle, ako nás hľadanie vinníka za každú cenu a odmietanie vplyvu náhody, môže priviesť do nebezpečných situácií a ublížiť nevinným ľuďom. Nemusíte sa však báť nejakých ťažkých filozofických nákladov, Rytieri spravodlivosti sú predovšetkým čierna komédia s výborným hereckým obsadením, ktorá o vážnych témach dokáže žartovať tak, ako to vedia len severskí filmári.


 

Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame