Film_FM: Správy zo sveta

Film_FM: Správy zo sveta

Britský režisér Paul Greengrass sa s filmom Správy zo sveta po prvýkrát pustil do westernového žánru. Rozpráva v ňom príbeh veterána z americkej občianskej vojny, ktorý sa živí tým, že cestuje krajinou a číta ľuďo správy z novín. Keď sa mu do cesty pripletie osirelé dievča, rozhodne sa prejsť naprieč Texasom, aby ju odovzdal príbuzným.

Film_FM: Správy zo sveta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Do hlavných úloh obsadil Toma Hanksa, ktorý vo westerne ešte nehral a detskú herečku Helenu Zengel, ktorú si pamätáte vďaka jej odzbrojujúcemu výkonu v nemeckej dráme Narušiteľ systému. Správy zo sveta sú filmom o láskavosti, empatii a snahe pomôcť, niekomu, kto to sám nedokáže. Aj keď samotný príbeh je dosť plochý, má peknú kameru, dobré herecké výkony aj hudbu.


Novinka Paula Greengrassa nie je tým najlepším, čo doteraz nakrútil. Nie že by to bol vyslovený nepodarok, ale od tvorcu filmov ako Bloody Sunday či Kapitán Phillips má divák o niečo väčšie očakávania. Ako sa na správny western patrí, Správy zo sveta majú kladného hrdinu, ktorý sa obetuje a podstúpi náročnú cestu, aby niekomu pomohol, sú tu indiáni, kone, banditi, prašné cesty aj strieľačky. Dej je ale príliš predvídateľný na to, aby udržal pozornosť a dramatických zápletiek je málo.

Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame