Film_FM: A Sun - taiwanský nominant na Oscara

Film_FM: A Sun - taiwanský nominant na Oscara

Taiwan posiela do Hollywoodu svojich filmových zástupcov na Oscara od roku 1957. Zatiaľ sa im do finálnych nominácií podarilo dostať celkovo trikrát a vždy to boli filmy najznámejšieho režiséra tejto krajiny Ang Leeho, ktorému sa s filmom Tiger a Drak v roku 2000 podarilo Oscara aj získať. Či sa do nominácií nakoniec dostane aj aktuálny taiwanský nominant s názvom Slnko, sa dozvieme 15. marca.

Film_FM: A Sun - taiwanský nominant na Oscara Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príbeh rodiny, ktorá sa musí vyrovnať nielen z uväznením mladšieho syna, ale aj s ďalšími nečakanými udalosťami má potenciál zaujať. Režisér a scenárista Mong-Hong Chung, ktorý je zároveň aj kameramanom tohto filmu a dokonca napísal aj text do titulnej piesne, sa inšpiroval príbehom o ruke v hrnci s variacou sa polievkou, ktorý mu porozprával kamarát z detstva. Práve okolo tohto obrazu, ktorým sa v podstate celý film začína, napísal komplexný príbeh o narušených vzťahoch v rodine, problémoch jej jednotlivých členov či následkoch prílišnej alebo naopak nedostatočnej pozornosti.


Nenechajte sa odradiť minutážou, ktorá má viac ako dve a pol hodiny. A Sun, alebo Slnko je vizuálne nádherne spracovaný film, s dôrazom na svetlo aj kompozíciu, s dobrými hereckými výkonmi a príbehom, ktorý sa neustále vyvíja, je nepredvídateľný, v mnohom tragický, vážny a smutný, ale zároveň vtipný, až absurdný a dokonca obsahuje aj animovanú sekvenciu. Určite ho z Rádia_FM odporúčame, má ho v ponuke najväčšia streamovacia televízia, aj keď upozorňujem, že sú k nemu zatiaľ k dispozícii len anglické titulky.


Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame