Film_FM: Dokumentárna miniséria Allen v. Farrow

Film_FM: Dokumentárna miniséria Allen v. Farrow

Možno o obvineniach Woodyho Allena zo zneužívania svojej nevlastnej dcéry viete celkom dosť, no teraz máte možnosť pozrieť sa na okolnosti toho čo sa stalo, oveľa podrobnejšie.

Film_FM: Dokumentárna miniséria Allen v. Farrow Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dokumentárna miniséria Allen v. Farrow je plná archívnych materiálov, ktoré verejnosť doteraz nevidela, vrátane tajne nahrávaných telefonátov či videa, na ktorom 7-ročná Dylan Farrow hovorí, ako ju jej nevlastný otec, slávny filmár zneužil.


Ide už o v poradí štvrtý projekt dvojice tvorcov Kirby Dick a Amy Ziering na tému sexuálneho zneužívania. Zdokumentovali napríklad obvinenia zo znásilnenia, ktorým čelí hiphopový magnát Russell Simons, ale aj sexuálne násilie v armáde, či na vysokoškolských internátoch. 
Mia Farrow z obavy, že sa opäť všetko otočí proti nej, najskôr odmietala vo filme účinkovať, jej dcéra ju však nakoniec presvedčila a tak vôbec po prvýkrát dostala naozajstný priestor, aby verejne a veľmi otvorene povedala, čo sa v jej rodine stalo. Ak ste sa niekedy pýtali, prečo žena neurobila to alebo tamto, aby ochránila seba alebo svoje dieťa, prečo čakala tak dlho alebo čo jej bránilo odísť, toto je jeden zo seriálov, ktorý vám to pomôže pochopiť.

Dokumentárna miniséria Allen v. Farrow ukazuje, aké ťažké je bojovať proti niekomu, kto je mediálne známy, slávny, mocný, uznávaný a bohatý. Sústredí sa na to, akú úlohu v celej kauze zohráva dobre zaplatený tím PR odborníkov, ako sa vyvíjala verejná debata na tému sexuálneho zneužívania detí a žien, ako sa k tomu stavali a stavajú známe osobnosti, či filmoví kritici aj to, čo hrozilo tým, ktorí sa postavili na stranu obete.
Nenechajte sa pomýliť armádou internetových anonymov obhajujúcich Woodyho Allena, ktorí sa okamžite pustili do Mie Farrow a opäť ju vinia z toho, že svojej dcére Dylan vymyla mozog. Vonku je zatiaľ prvý zo štyroch dielov, a ja vám z Rádia_FM určite odporúčam, aby ste si tento seriál zaradili do zoznamu toho, čo treba vidieť. Na filmy Woodyho Allena sa potom budete pozerať celkom inak.


Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame