Film_FM: Antoine Fuqua chystá sci-fi, remake aj dokument

Film_FM: Antoine Fuqua chystá sci-fi, remake aj dokument

Režisér filmov ako Training day, Ekvalizér či Bojovník Antoine Fuqua oslávil 19. januára 55 rokov. Pri tej príležitosti sme sa pozreli, čo tento filmár aktuálne pripravuje.

Film_FM: Antoine Fuqua chystá sci-fi, remake aj dokument Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už koncom mája, ak to situácia dovolí, by sme mali v kinách vidieť jeho akčné sci-fi Nekonečný, ktoré malo mať premiéru už v lete minulého roka. V centre príbehu je muž, ktorý trpí halucináciam, no zisťuje, že to nie sú výplody jeho fantázie, ale výjavy z jeho minulých životov. Nakrúcalo sa po celom svete, od Londýna cez New York, Mexiko až po Škótsko, Thajsko či Alpy. V hlavnej úlohe uvidíme Marka Wahlberga, s ktorým pred tým Fuqua spolupracoval na filme Ostreľovač. 


Vo fáze postprodukcie má Fuqua aj drámu s názvom The Guilty. Je to príbeh bývalého policajta, ktorý zachytí na tiesňovej linke hovor od unesenej ženy, ktorý ale skončí skôr, ako stihne zistiť, kde sa táto žena nachádza. Spolu s ním začíname odkrýva prekvapivé súvislosti. Zdá sa vám zápletka povedomá? Správne, ide o remake úspešného dánskeho filmu, ktorý sa u nás premietal pod názvom Tiesňové volanie. Antoine Fuqua nakrúcal podľa scenára, ktorý upravil Nic Pizzolato, autor seriálu True Detective a výsledok si budeme môcť pozrieť tento rok na Netflixe. Do hlavnej úlohy svojej verzie filmu obsadil Jakea Gyllenhaala, ktorý si pred tým zahral aj v jeho filme Bojovník.

Antoine Fuqua čoskoro predstaví aj dokumentárny film s názvom The Day Sport Stood Still, v ktorom sa sústredí na to, ako do profesionálneho športu zasiahla pandémia. Ústrednou postavou dokumentu, ktorý by mal v blízkej dobe pribudnúť do ponuky HBO je slávny basketbalista Chris Paul.

Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame