Čerstvé Ovocie_FM: Alex Zelina (ZELINA WORLD)

Čerstvé Ovocie_FM: Alex Zelina (ZELINA WORLD)

Rastlinné svety ako veľmi živé umelecké médium, ktoré dokáže rozprávať.

Alex Zelina maľuje predovšetkým obrazy podľa fotografií detí. Redukovaním ich tvárí na nejasný znak dokáže pri prepise na plátno najvýraznejším spôsobom spochybniť ich čistotu a nevinnosť. Mnohé z nich vyzerajú ako rozpité novinové fotografie. Oznam hľadaného dieťaťa? Atmosféra detstva strateného v čase? Zobrazeným i nezobrazeným tak len potvrdzuje svoje neustále balansovanie na hranici reality a fikcie.

V rokoch 2004 – 2008 študoval na Združenej strednej škole scénického výtvarníctva. V roku 2009 nastúpil ako študent na Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave, ktorú úspešne ukončil na katedre maľby a iných médií v „štvrtom ateliéri“ pod vedením Prof. Ivana Csudaia. Popri VŠVU sa začal venovať video-artu, v ktorom získal niekoľko medzinárodných ocenení a účasť na najprestížnejších súťažiach v USA, Japonsku, Berlíne či vo Francúzsku. Neskôr svoje skúsenosti spojil a začal sa venovať video-artu v divadle. Najmä s pohybovým divadlom Debris Company, s ktorými vytvoril diela ako: WOW !, Epic alebo Job. S VJ-ingom a 3D mappingom naplno pracoval v štúdiu Akasha Visualstation.

Alex je výtvarník s originálnym štýlom, avšak už niekoľko rokov s nadšením vykonáva ďalšiu tvorivú činnosť, ktorú má aj predurčenú v mene – Alex sa zaľúbil do tvorby rastlinných terárií, ktoré nazval zelené svety, a pod názvom Zelina si podmaňujú čoraz viac ľudí. Svoje rastlinné mikrosvety povyšuje na umelecké diela. Zelina je svet rastlinného dizajnu, v ktorom vytvára od malých diorám až po veľké galerijne inštalácie, ako je jeho posledná práca Glitch. Jeho rastlinné svety sú špecifické tým, že do nich vkladá rôzne postavičky a výjavy, ktoré vytvárajú príbehy.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 22.12.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://www.zelinaworld.com
Facebook: https://www.facebook.com/ZelinaWorld/
Instagram: https://www.instagram.com/zelina.world/

CO1 Terária.jpg
Terária

CO2 Terária.jpg
Terária

CO3 Terária (Bratislavský hrad).jpg
Terária (Bratislavský hrad)

CO4 Terária.jpg
Terária

CO5 Terária (Red Bull).jpg
Terária (Red Bull)

CO6 Glitch.jpg
Glitch

CO7 Rastlinná stena.jpg
 Rastlinná stena

CO8 Waxworm (feat. Radovan Dranga).jpg
Waxworm (feat. Radovan Dranga)

CO9 Terminal.jpg
Terminal

CO10 Waiting For Nothing (220x200cm).jpg
Waiting For Nothing (220x200cm)

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame