Čerstvé Ovocie_FM: HMOTA (Laura Bilíková)

Čerstvé Ovocie_FM: HMOTA (Laura Bilíková)

Celoslovenský študentský časopis, ktorý spája a zviditeľňuje mladých žurnalistov a umelcov.

Má už čosi po osemnástke a teda už aj po maturitnom ročníku na gymnáziu v Trenčíne. Vo voľnom čase sa venuje najmä písaniu (poézie, prózy i žurnalistických útvarov), rada číta a pozerá filmy, najmä tie dokumentárne. Zaujímajú ju aj dejiny literatúry a filozofia. Veľa sa usmieva, rada nosí trblietky a začína nové veci.

Laura Bilíková mala pocit, že na Slovensku chýba platforma, ktorá by spájala a zviditeľňovala kreatívnych študentov a tak si vo svojich sedemnástich rokoch zaumienila, že niečo také založí. Postupne oslovila šikovných študentov a spoločne začali s radosťou a plným nasadením pracovať na vytváraní mladého časopisu. Dnes je zakladateľkou a šéfredaktorkou celoslovenského študentského časopisu HMOTA, ktorý spája a zviditeľňuje mladých žurnalistov a umelcov.

Ponúka priestor študentom, ktorí radi píšu a tvoria. Cieľom časopisu je podporovať šikovných mladých ľudí a podnecovať ich k zdokonaleniu tvorby. HMOTA zároveň vytvára komunitu ľudí s podobnými záujmami. Komunitu, ktorej sa páči, keď sú časopisy textovo hodnotné aj vizuálne pútavé. Tieto aj ďalšie prvky sa snaží z čísla na číslo zlepšovať, rovnako aj byť kvalitný a myslieť udržateľne. Okrem toho prepája ľudí do kreatívnej spleti, vyhľadáva šikovných a mladých fotografov, grafikov, ilustrátorov a poetov. Táto zmes ľudí spoločne vytvára niečo hmotné.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 30.6.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://www.casopishmota.sk/
Facebook: https://www.facebook.com/casopishmota/
Instagram: https://www.instagram.com/casopis_hmota/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.JPG

CO5.jpg

CO6.JPG

CO7.JPG

CO8.JPG

CO9.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame