Čerstvé Ovocie_FM: Andrej & Andrej

Čerstvé Ovocie_FM: Andrej & Andrej

Vizuálne identity pre klientov, ktorí radi experimentujú a sú otvorení objavovaniu nových možností.

Už na prijímačkách na školu si „padli“ do oka. Či ich spojila plastická alebo obyčajná guma, to už necháme na nich. Dvojica grafických dizajnérov bola spolužiakmi už na strednej, keď navštevovali Školu úžitkového výtvarníctva v Bratislave. Stretli sa na rovnakom odbore, ale v rozličných triedach propagačnej grafiky. Odlišné triedy to boli aj od roku 2011, keď sa obaja dostali na VŠVU do Ateliéru vizuálnej komunikácie. Chalani dlho nezaháľali a už počas štúdia sa im podarilo realizovať niekoľko spoločných projektov. Načas ich cesty rozdelili štúdia Milk a Made by Vaculík. No nie nadlho.

Andrej Barčák a Andrej Čanecký v roku 2014 spoločne založili štúdio Andrej & Andrej venujúce sa vizuálnej komunikácii. Veľkú časť ich portfólia tvorí tvorba písma, ilustrácia, knižný dizajn, plagáty, videoklipy a vo veľkej miere voľná tvorba. Úzko spolupracujú s ľuďmi z rôznych kultúrnych odvetví, aby spoločne rozvíjali progresívny dizajn, ktorý transformuje biznis a formuje súčasnú kultúru. Radi experimentujú a sú otvorení objavovaniu nových možností.

Medzi ich klientov patrí nitriansky Flaam Festival, Festival Sensorium, Fashion Live!, Probugas, AEN Group, Slovenská národná knižnica, VŠVU, Bratiska, rapová skupina Dornkappel, Itafilm alebo Kancelária verejnej ochrankyne práv. Veľmi radi spolupracujú s inými dizajnérmi a vytvárajú spoločné práce, za ktoré získali aj rôzne ocenenia. Napríklad projekt Jedenástka bol vystavený na medzinárodných výstavách ako Bienále grafického dizajnu v Brne 2018 a získal cenu v kategórii komunikačný dizajn a taktiež hlavnú cenu v súťaži Best in Design, Zlin 2016.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 16.6.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://www.andrejandrej.com/
Instagram: https://www.instagram.com/andrej_and_andrej/

Archive Report.jpg
Archive Report

Dornkappel.jpg
Dornkappel

Flaam Festival, 2018.jpg
Flaam Festival, 2018

Flaam Festival, 2019.jpg
Flaam Festival, 2019

Re, 2017.jpg
Re, 2017

Sensorium, 2020.jpg
Sensorium, 2020

Slovak Public Defender of Rights.jpg
Slovak Public Defender of Rights

Take Care.jpg
Take Care

The Rite, 2019.jpg
The Rite, 2019

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame