Čerstvé Ovocie_FM: Evelyn Benčičová

Čerstvé Ovocie_FM: Evelyn Benčičová

Vizuálna umelkyňa, ktorá rozmazáva hranice medzi realitou, spomienkami a fantáziou.

Vždy vidí viac než len to, čo je spozorovateľné. Pracuje viac intuitívne než technicky. Skôr ako formálne pravidlá ju zaujímajú emócie a myšlienky, ktoré dokážu v ľuďoch fotografie vzbudiť. Zachytáva zaujímavé zaujímavé tváre a nahé telá.

Jej repertoár zahŕňa spolupráce s viacerými známymi kultúrnymi inštitúciami ako Frieze, Royal Opera House, Berghain, Kunsthalle Basel, National Portrait Gallery či MQ Viedeň. Jej tvorba bola tiež publikovaná v medzinárodne vydávaných knihách a časopisoch o umení, a vystavená v galériách a múzeách po celom svete. Okrem toho získala viacero ocenení za fotografiu, rovnako aj za art-direction, vrátane ceny Hasselblad Masters. V roku 2019 ukončila umeleckú rezidenciu v Mimic Studio, počas ktorej posunula svoju tvorbu do ešte pôsobivejšej a experimentálnejšej formy rozprávania príbehov. Audio-vizuálne diela „Next time die consciously“ (2018) a „nine sum-sorcery“ (2019) boli uvedené na pódiách festivalov Atonal Berlin, MIRA (Barcelona) a Regenerations (Amsterdam). Inštalácia „Artificial Tears“ využívajúca virtuálnu realitu bola vystavená počas Berlin Photo Week v Kraftwerk a v rámci Synthesis Gallery.

Evelyn Benčičová sa vo svojej tvorbe špecializuje na fotografiu a art-direction, pričom v nej využíva (nielen) poznatky a skúsenosti zo štúdií výtvarného umenia a nových médií na University of Applied Arts vo Viedni. V jednotlivých dielach kombinuje svoj záujem o súčasnú kultúru s akademickým výskumom, vďaka čomu vytvára unikátne estetické prostredie, v ktorom vizuál zodpovedá príslušnému konceptu.

Vypočujte si rozhovor v :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 9.6.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: http://evelynbencicova.com
Instagram: https://www.instagram.com/evelyn_bencicova/
Facebook: https://www.facebook.com/evelynbencicovaphotography/

(an)organic.jpg
(an)organic

Asymptote 01.jpg
Asymptote 01

Asymptote 02.jpg
Asymptote 02

Cvernovka.jpg
Cvernovka

Dior.jpg
Dior

Enlightenment 01.jpg
Enlightenment 01

Enlightenment 02.jpg
Enlightenment 02

Reflexion.jpg
Reflexion

Truthness.jpg
Truthness

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame