Čerstvé Ovocie_FM: Marcel Holubec W.

Čerstvé Ovocie_FM: Marcel Holubec W.

Móda je zrkadlom mojej duše.

Fakt je, že pre mnohých je známy najmä kategóriou šiat tzv. vysokej módy. Do ateliéru si k nemu klienti chodia skúšať najčastejšie večerné róby, čo je dosť vzdialené od dostupnejšej streetovej módy. Ale aj tento fakt sa z času na čas nabúra. Je absolventom VŠVU v Bratislave a to, že bude módnym návrhárom, vedel už od základnej školy. Jeho rukopis charakterizujú minimalizujúce strihové riešenia a kvalitné materiály ako hodváb či koža, s ktorými rád pracuje. Kolekcie sa držia často puristickej bielej a čiernej, s občasnými farebnými akcentmi. Kľúčovú rolu zohráva nielen architektonické videnie odevu, ale napríklad aj transparentnosť. Technika, ku ktorej sa rád vracia, je plisovanie. Marcel Holubec v roku 2007 založil vlastnú značku a v tom istom roku získal aj ocenenie Top Styl Designer v Brne, pravidelne prezentuje kolekcie na podujatí Fashion Live!. Tento rok dosiahol prvenstvo v Národnej cene za produktový dizajn za kolekciu mestského oblečenia pre bicyklovú firmu Suverén.

Pre Marcela to bola výzva. Často ho možno ľudia vnímajú ako nedostupného či neprístupného, čo vo všeobecnosti platí aj pre viacerých módnych dizajnérov. Touto kolekciou to chcel prelomiť. Urbánna kolekcia Marcela Holubca W. je určená pre fanúšikov aktívneho životného štýlu. Kombinuje funkčnosť cyklistického oblečenia s minimalistickou mestskou eleganciou. Kolekcia ponúka širokú škálu rôznych typov siluet od priliehavých až po voľné. Autor zvolil prírodné materiály, ktoré skombinoval s ľahkými inteligentnými textíliami. Farebnosť modelov je inšpirovaná prírodou, dopĺňajú ju signálne oranžové akcenty a reflexné prvky aplikované v detailoch.

Prostredníctvom svojich prepracovaných kolekcií, ktoré sú zbavené zbytočného pátosu a tendencií k lacnej ľúbivosti, nám určitou formou odhaľuje časť svojho vnútorného sveta. Prepracovaný koncept je u neho základom aj pri tvorbe odevov na mieru. Vo svojej tvorbe sa nevyhýba používaniu symbolov, ktoré slúžia ako pomôcka pri čítaní príbehov ukrytých v tak banálnej veci, akou môže byť odev. Jeho tvorba je akousi reflexiou jeho vnútorného sveta, čo je zárukou, že vždy ide o autentické ponímanie odevu s charakteristickým dizajnérskym podpisom a potenciálom nositeľnosti.

Web: http://marcelholubecw.com
Facebook: https://www.facebook.com/marcelholubecw.atelier/
Instagram: https://www.instagram.com/marcel_holubec_w/

NCD 2019 - NCD 2019 - Profesionálny dizajn, 1. cena: SUVERÉN, Autor: Marcel Holubec W.

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame