Vypočujte si rozhovor s Waldemarom Švábenským z Rána na eFeMku

Vypočujte si rozhovor s Waldemarom Švábenským z Rána na eFeMku

Vypočujte si rozhovor s otcom, ktorý sa delí o vlastnú bolestivú skúsenosť, aby sa o transrodovosti hovorilo a aby ľuďom ukázal, že nie je čoho sa báť. Waldemar Švábenský v Ráne na eFeMku priblížil príbeh syna Gabriela, ktorý sa narodil ako dievča a napriek podpore blízkych sa rozhodol svoj život ukončiť.

Waldemar Švábenský rozširuje povedomie o živote a problémoch transrodových ľudí na Slovensku. Táto téma sa ho dotkla tragicky, keď minulý rok prišiel o svojho transrodového syna Gabriela. Do Rána na eFeMku prišiel porozprávať o jeho živote, ale aj o snahe pomôcť ľuďom s podobným príbehom. Robí tak prostredníctvom webu www.gabrielsvabensky.sk: "Chceli sme dať ľuďom najavo, že je tu niekto, kto ich počúva, kto ich nezatracuje, kto si o nich myslí, že sú úplne normálni. Po vyše roku práce sa ukazuje, že to malo obrovský zmysel."

Tento rok sa uskutočnil aj nultý ročník Festivalu transrodovej kultúry "Svet podľa Gabriela". Pri tejto príležitosti sa dala dokopy aj superskupina Medley, do ktorej sa zapojili Janko Kuric, Ďuďo aj Fefe z Hexu, Veslo a ďalší hudobníci. Spoločne so speváčkou Belindou Rašnerovou nahrali a vydali skladbu Avalanche s Gabrielovym textom.

Rozprávanie Waldemara Švábenského, ktorý v Ráne na eFeMku vysvetlil, čím všetkým si prechádza transrodový človek aj jeho rodina a prečo o by spoločnosť mala hovoriť viac o tejto téme, to si môžete vypočuť v zázname rozhovoru z Rána na eFeMku tu:


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame