Čerstvé ovocie: Kickie Chudikova

Čerstvé ovocie: Kickie Chudikova

Kickie Chudikova  Funkcia vyvážená krásou.

Voľba kariéry bola pre ňu jednoduchá – vždy chcela vytvárať a znovuobjavovať produkty. Pred menom nosí titul Mag. des. ind., čo u našich rakúskych susedov znamená Magistra des Industrial Design. Áno, Kickie Chudikova je industriálnou dizajnérkou.

Všetko sa to začalo na Fakulte architektúry STU na Ústave dizajnu, odkiaľ smerovala jej cesta na University of Applied Arts vo Viedni. Práve štúdium vo Viedni bolo pre jej život a tvorbu veľmi formatívne a zásadne rozšírilo je obzory. Už počas štúdia navštívila spoločnosti Apple a Google v Kalifornii, cestovala po Amerike alebo si vyskúšala rok štúdia na Politecnico di Milano. Na bratislavskej prednáške Karima Rashida, jedného z najplodnejších dizajnérov dnešnej generácie, mu Kickie ukázala svoje portfólio a oplatilo sa. Tri mesiace stážovala v jeho newyorkskom štúdiu.

Po tejto skúsenosti sa opäť vrátila do Viedne, aby si dokončila magistra, ale už sa jej aj Viedeň zdala malá, a tak sa presťahovala do New Yorku a začala full time pracovať v štúdiu Karima Rashida. Popritom stále pracuje na vlastných dizajnoch. Verí, že vyspelá technológia, opatrnosť voči životnému prostrediu a atraktívny tvar sú víťaznou kombináciou pre navrhovanie produktov, ktoré môžu výrazne zlepšiť náš svet. Dnes je ako „nomadsky dizajnér“ na polročnej ceste okolo sveta, aby ho viac pochopila a načerpala nové skúsenosti.

Rozhovor z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:



CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

Pripravila: Veronika Dologhová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame