Čerstvé ovocie: Yulia Yakushova

Čerstvé ovocie: Yulia Yakushova

Yulia Yakushova: „Nie je rozdiel medzi komerčnou a voľnou tvorbou, vždy je to o komunikácii s klientom.“

Keď sa jej ľudia spýtajú, odkiaľ je, odpovedá, že jej domovom je Praha. Aj keď sa narodila v Sovietskom zväze, keď mala krásnych 19, láska ju zaviala práve do Česka, kde sa začala učiť jazyk, dokončila umeleckú školu, začala spolupracovať s českými umelcami a pracovať pre zahraničných klientov.

Yulia Yakushova je grafická dizajnérka, ilustrátorka, no momentálne najmä kreatívna riaditeľka pre medzinárodné podujatia rôznych rozmerov, skôr tých väčších až najväčších. Yuliine portfólio je náročné spísať do krátkeho profilu. Jej ilustrácie sa objavili v časopisoch ako Man‘s Health, GQ, Esquire, Port, či Cosmopolitan. Od roku 2011 pôsobila ako kreatívna riaditeľka konferencie reSite, kde medzinárodne uznávaní odborníci diskutujú o inšpiratívnych mestských projektoch. Konferencia patrí medzi najvýznamnejšie urbanistické fóra v Európe. Yulia spolupracovala so širokou škálou popredných svetových klientov ako Bloomberg, UNESCO, United Nations, International Olympics, Cheetos, AG Daimler a mnohými ďalšími, ako aj na projektoch pre vlády niekoľkých afrických krajín, Francúzska, Saudskej Arábie, či Bahrajnu.

Dôležité je povedať, že Yulia sa rozhodla okúsiť život v New Yorku. Najprv pracovala ako dizajnérska dobrovoľníčka pre České centrum v New Yorku, ale neskôr dostala jedinečnú príležitosť zostať v tomto meste a pracovať vo WPP - najväčšej reklamnej sieti na svete. Avšak to znamenalo opustiť celý život v Prahe a v podstate aj všetkých priateľov. Nebolo to jednoduché, ale kedy, ak nie teraz?  Všetko, čo mala, si zbalila do dvoch kufrov a presťahovala sa do tohto magického mesta, ktorému vďačí za nové výzvy, ktoré ju posúvajú vpred v jej kreatívnej práci a živote.

Rozhovor z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:

http://yyulia.com
https://rougebird.com
https://www.behance.net/yakushovayulia
https://www.instagram.com/yyuliacom/
https://www.linkedin.com/in/yyulia/

Pripravila: Veronika Dologhová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame