Novinky v kinách: dráma Let či komédia Hašišbaba

Novinky v kinách: dráma Let či komédia Hašišbaba
Novinky v slovenských kinách.

Francúzska komédia Hašišbaba rozpráva príbeh dôchodkyne Paulette, ktorá nedokáže vyžiť zo svojho dôchodku, exekúcia jej zabaví nábytok a odpoja jej telefón. Po tom, ako sa stane svedkom pochybného obchodu, rozhodne sa, že sa stane dílerkou. Svoj plán dovedie k dokonalosti, keď svoju novú profesiu spojí s pôvodným povolaním cukrárky. 

 

 

Dôchodkyniam sa vo svojej novej novej komédii Babovřesky opäť venuje aj Zdeněk Troška. Snímka má podtitul „z denníka dedinskej drbny“ a tak hádam ani netreba dodávať, že okrem klebetnej babky vo filme nebudú chýbať jej zbožné rovesníčky, či zápletka z novým farárom.

 

 

Na celkom opačnom konci filmovej tvorby stojí nová snímka Leosa Caraxa Holy Motors. Experimentálna snímka sleduje tajomného pána Oscara, ktorý na seba v priebehu dňa, len tak pre krásu samotného gesta, berie rôzne podoby a identity. 

 

 

Hrdinom drámy Let je skúsený profesionálny pilot Whip, ktorému pri jednom lete prestanú fungovať niektoré letové funkcie a takmer stovka ľudí sa tak ocitne v ohrození života. Whipovi sa podarí neuveriteľným spôsobom pristáť a stáva sa tak národným hrdinom. Čoskoro sa však začínajú vynárať otázky, čo robil Whip tesne pred osudným letom? 

 

 

Poslednou filmovou novinkou je dráma 30 minút po polnoci, zachytávajúca nedávnu naháňačku po dolapení Usamu Bin Ládina. Dva roky po udalostiach z 11teho septembra sa agentka CIA Maya presúva na nebezpečné miesto, ktorým je americké veľvyslanectvo v Pakistane. Veľmi rýchlo pochopí pravidlá hry, ku ktorým patrí aj mučenie ľudí, no zároveň sa práve kvôli týmto praktikám CIA dostáva pod paľbu kritiky. Maya je však odhodlaná pokračovať v hľadaní teroristického vodcu.

 

 
 
 
Veronika Pulišová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame