Novinky v kinách: Terapia láskou či srbský Klip

Novinky v kinách: Terapia láskou či srbský Klip

V kinách už aj oscarový film Terapia láskou.

Fantasy snímka Nádherné bytosti je príbehom smoliara Ethana, ktorý žije v totálnom zapadákove, kde sa nič nedeje a ako sám hovorí, nič ho neprekvapí. Až do chvíle, keď stretne čiernovlásku Lenu, ktorú pozná zo svojich snov. V mestečku ju ľudia veľmi nemajú radi, no ona má celkom iné problémy. Ostáva jej len sedemdesiatpäť dní na to, aby sa vyhla prekliatiu a nestala sa z nej kňažka zla. Všetko nasvedčuje tomu, že Ethan bude ten, ktorý ju bude musieť zachrániť.

 

 

V kinách je aj pomerne radikálny srbský film Klip, ktorý obsahuje množstvo priamych sexuálnych záberov a zachytáva život šestnásťročnej Jasny v súčasnom Srbsku. Debutujúca režisérka Maja Milos si zároveň kladie otázku, ako mladú generáciu ovplyvňuje digitálna revolúcia a ako sa premieňajú hodnoty mladých ľudí, zaznamenávajúcich si svoje životy na mobilné telefóny.

 

 

V kinách je aj švédsko-dánska životopisná dráma Marie Krøyer. Rozpráva príbeh ženy, ktorá sa vydala za dánskeho maliara P.S. Krøyera. Jeho mentálna porucha sa prehlbuje a ich sen o spoločnom živote umelcov sa postupne rozpadáva. Mária sa zmieta medzi povinnosťami a nedokáže sa sústrediť na svoju tvorbu, preto odchádza na dovolenku, kde sa zamiluje do švédskeho skladateľa Hugo Alfvéna.  

 

Romantická komédia s jemne psychologickým nádychom Terapia láskou je príbehom Pata, ktorý prešiel hlbokou psychickou krízou, počas ktorej prišiel nielen o prácu, ale aj o dom a manželku. Po návrate z psychiatrie žije u svojich rodičov a tajne dúfa, že sa mu podarí získať späť svoju manželku Nikki. Jedného dňa stretne záhadnú depresívnu Tiffany, ktorá mu začne komplikovať život. Uzavrú medzi sebou dohodu, ktorá má pomôcť Patovi získať manželku a Tiffany partnera do tanečnej súťaže.

 

Veronika Pulišová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame