Aké sú top filmy Cinematiku?

Aké sú top filmy Cinematiku?

Vypočujte si rozhovor s organizátormi a ich odporúčania z Rána na eFeMku.

Už budúci týždeň sa začne 13. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cinematik. V Ráne na eFeMku o ňom rozprávali jeho organizátori - programový riaditeľ Vladimír Štric a Peter Konečný z programového tímu. Vo viacerých priestoroch v Piešťanoch Cinematik ponúkne slovenské premiéry z festivalov Cannes a Sundance, exkluzívne projekcie slávnych amerických hororov, aj špeciálnu sekciu venovanú filmovej legende Jurajovi Herzovi. Viac sa dozviete v zázname rozhovoru tu:

Highlighty podľa Petra Konečného

Jack stavia dom (réžia: Lars von Trier). Novinka mala šokujúce prijatie na festivale v Cannes, kde kritika aj bežní ľudia odchádzali z kina absolútne zhrození z toho, čo si Lars von Trier mohol dovoliť. Do slovenských kín sa horor dostane až budúci rok, na Cinematiku ho môžete vidieť v exkluzívnej slovenskej premiére.

Hranica (réžia: Ali Abbasi). Snímka Hranica je ten typ filmu, ktorý sám ukazuje hranice toho, čo sme ešte ochotní akceptovať. Hlavná hrdinka pracuje na hranici a dokáže pomocou svojho čuchu vyselektovať akýkoľvek problém u ľudí, ktorí prechádzajú tou hranicou. Má v sebe totiž niečo animálne. Všetko sa mení v momente, keď na hranici stretne človeka, ktorý vyzerá úplne ako ona. Tým sa začne najzvláštnejšie priateľstvo a romanticko-drsný príbeh, absolútne nepredvídateľné kino.

Prevýchova Cameron Postovej (réžia: Desiree Akhavan). Film je o mladej šestnásťročnej dievčine, ktorá sa v 90. rokoch dostane do vážnych problémov. Jej rodičia zistia, že miluje svoju spolužiačku a odvedú ju do špeciálneho prevýchovného zariadenia, kde by sa mala uzdraviť z homosexuality.

Všetci to vedia (réžia: Asghar Farhadi). Festival v Cannes tento rok otvoril jediný iránsky režisér, ktorý získal dva Oscary. Jeho nový film Všetci to vedia s Javierom Bardemom a Penelope Cruz v hlavných úlohách bude Cinematik zatvárať.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame