Pochopila, že „Buddy“ je jediný človek, ktorý pri nej zostal

Pochopila, že „Buddy“ je jediný človek, ktorý pri nej zostal

Vypočujte si rozhovor z Rána na eFeMku o dobrovoľníkoch, ktorí pomáhajú deťom z detských domovov zvládnuť prechod k samostatnému životu.

„Odchod z detského domova pre mňa nebol ťažký, pretože som mala „Buddyho“, ktorý mi pomohol a nenechal ma spadnúť,“ takto Ľubka opísala svoje spomienky na obdobie osamostatňovania sa. Buddy bola v tomto prípade Katka, ktorú Ľubka vníma ako svoju blízku priateľku či sestru aj napriek tomu, že sa ich vzťah nevyvíjal úplne jednoducho. Svoj príbeh nám porozprávala počas návštevy Rána na eFeMku.

Hovorili sme o programe Tvoj Buddy, ktorý spája deti z detských domovov s dobrovoľníkmi, aby mali lepšiu šancu na dôstojný život. O vzniku a cieľoch tohto projektu hovoril riaditeľ programu Andrej Vršanský. Naše pozvanie prijal aj dobrovoľník Milan Zábrodský, ktorý nám vysvetlil, prečo cíti potrebu pomáhať deťom v detských domovoch. Aké sú predpoklady vhodného dobrovoľníka a ako sa ním stať, vysvetlila koordinátorka Katka Porubská. Vypočujte si ich rozprávanie z Rána na eFeMku tu:


V Ráne na eFeMku sme sa rozhodli, že tento rok zviditeľníme 12 projektov, ktoré chcú pomáhať zlepšovať priestor, v ktorom žijeme. Ak aj vy robíte pekné veci pre ostatných, dajte nám o sebe vedieť mailom na adresu Ranonaefemku@radiofm.sk.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame