Čerstvé Ovocie_FM: Marta Juhasz (Juhasz Marta Jewelry)

Čerstvé Ovocie_FM: Marta Juhasz (Juhasz Marta Jewelry)

Objekty, ktoré pre iných už stratili význam či hodnotu, napĺňa novým zmyslom.

V dnešnej dobe je neustále znečisťovanie prostredia veľmi aktuálna téma. Naša konzumná spoločnosť vyprodukuje tony odpadu, ktorý následne nie je schopná v dostatočnej miere po sebe odpratať. Aj preto sú tu autori a autorky, ktoré chcú svojimi recyklovanými šperkami poukázať na to, aké úžasné materiály vyhadzujeme bez toho, aby sme si vôbec uvedomili ich hodnotu, krásu a ich perfektné vlastnosti.

Jednou z takýchto autoriek je aj Marta Juhasz, ktorá sa k tvorbe z odpadového materiálu dostala už v detstve. V snahe nahradiť chýbajúci materiál začala upcyklovať tetrapakové obaly a rôzne iné obaly z nápojov a potravín. Tento spôsob tvorby jej zostal dodnes.

Svoje šperky vyrába zo všetkého možného, čo ju osloví, rada používa netradičné materiály a techniky. Jej obľúbeným médiom je kov a plast, hlavným zdrojom inšpirácie je príroda. Ako tvorkyňu Martu najviac napĺňa, keď môže objekty, ktoré pre iných už stratili význam či hodnotu, naplniť novým zmyslom. V tomto duchu vznikli aj jej dve kolekcie šperkov PET - recyklované plastové fľaše a ALU - recyklované plechovky. Rada experimentuje a hľadá nové, netradičné možnosti spracovania materiálov, a preto jej tvorba z odpadu dáva veľkú slobodu.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 21.4.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Facebook: https://www.facebook.com/juhaszmartajewelry/
Instagram: https://www.instagram.com/juhaszmartajewelry/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

CO9.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame