Novinky v kinách: T. Gilliam to dal! Po 20 rokoch dokončil svoj vysnívaný projekt

Novinky v kinách: T. Gilliam to dal! Po 20 rokoch dokončil svoj vysnívaný projekt

Nový príbeh Avengerov, hororová snímka plná legalizovaného násilia aj dvadsať rokov vznikajúci film Terryho Gilliama, ktorého dokončenie už nikto nepovažoval za reálne. Do kín dnes prichádzajú štyri filmové novinky.

Čo s ľuďmi urobí niekoľkohodinové peklo na zemi, starostlivo zaznamenávané kamerami ako zvrátená reality show? A čo sú organizátori schopní urobiť, ak si diváci žiadajú vidieť viac násilia? O tom je hororová snímka Prvá očista, ktorá je prequelom k filmu Očista z roku 2013. Ukazuje, ako vznikol odvážny sociologický experiment, kedy na 12 hodín nefungujú žiadne bezpečnostné zložky a je povolené páchať akýkoľvek zločiny.


Dve dekády mu osud kládol pod nohy jednu prekážku za druhou a pomaly všetci prestávali veriť, že sa Terrymu Gilliamovi podarí nakrútiť jeho vysnívaný projekt Muž, ktorý zabil Dona Quichota. Premiéru si odbil v Cannes a od dnes je aj v našich kinách. Rozpráva príbeh bývalého idealistického filmára, dnes cynického a arogantného autora reklám, ktorý uverí, že je verný služobník Dona Quichota Sancho Panza. Ocitá sa tak vo svete šialených fantázií a rozlíšiť medzi skutočnosťou a snom sa preňho stáva čoraz náročnejšie.


Zhýralý, bohatý sukničkár počas jedného z divokých večierkov vypadne zo svojej jachty a keď ho na druhý deň nájdu, trpí úplnou stratou pamäti. A to je príležitosť na dokonalú pomstu zo strany jednej zo žien, ktorú kedysi ponížil. Z tejto zápletky sa pokúša vyťažiť americká komédia Manžel na skúšku.


Z prvej komixovej série Avengerov chýbala v marvelovskom filmovom svete už len jedna postava supehrdinu. Z názvu aktuálnej snímky Ant-man a Wasp je jasné, kto je novou hrdinkou. Wasp má Ant-manovi, ktorý sa zároveň pokúša plniť si otcovské povinnosti, pomôcť nielen v náročnej záchrannej misii, ale spoločne tiež majú odkryť dôležité tajomstvo z ich minulosti.


Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame