Sme festivalové rádio: Sziget 2018

Sme festivalové rádio: Sziget 2018

Ak ste skutočným milovníkom festivalov so všetkým, čo k tomu patrí, Sziget je pre vás ideálny. Je obrovský, koná sa v lete, nie je len o hudbe, ale aj o aktivitách, ktoré vám vyplnia deň, a najmä je blízko.

Ostrov Óbudai v Budapešti už po 26. raz medzi 8. a 15. augustom zaplnia státisíce návštevníkov z celého sveta. Veru, na festivale ľahšie narazíte na Švéda, Brazílčana či partiu z Nového Zélandu ako na domácich.

Tento rok sa o sedemdňový program postarajú Arctic Monkeys, Gorillaz, War On Drugs, Kendrick Lamar, Fever Ray, Lianne La Havas, Unknown Mortal Orchestra, Lykke Li či Lana Del Rey.

Line-up doplní aj slovenský interpret. Na Szigete už vystúpili kapely Queer Jane či Kinsfolk a tento rok bude našu scénu zastupovať Strapo, ktorý v apríli vydal album 13. poschodie. Strapo o svojej premiére na Szigete porozprával v hip-hopovom špeciáli Bez pózy_FM: „Bol som oslovený a prikývol som. Veľmi sa na to teším, určite to bude silná skúsenosť. Možno to bude aj najďalej, kde som mimo Slovenska hral. Som zvedavý, či sa na mňa prídu pozrieť Slováci alebo návštevníci iných národností. Ešte neviem, čo mám od toho očakávať. Dokonca sa učím jednoduché frázy v maďarčine. Hral som na Rock for People, ale na tak veľkom festivale, ako je Sziget, som ešte nevystupoval."

Pláž, umenie, psychológ či dokonca šachy Sziget sa stáva malým vesmírom, v ktorom sa dá uniknúť. Príjemným bonusom je možnosť ľahkého návratu do civilizácie, napríklad v budapeštianskych kúpeľoch.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame