Fotka_FM: Petra Kelement Áčová - Magic Box

Fotka_FM: Petra Kelement Áčová - Magic Box

Dnešná Fotka_FM nie je len o fotografii. Je to objekt – krabica, ktorá divákovi cez pupočné kukátko ponúka intímny pohľad autorky, Petry Kelement Áčovej, na tému materstva a tehotenstva. Za kukátkom nachádza autorka pohľad na ženské prsia a nekončiace kvapkanie materinského mlieka. No nielen to. Tento objekt je súčasťou série 3 objektov. Ďalšie dva skrývajú mäkký ružový čalúnený priestor, kde v zrkadle oproti divák zbadá seba a jednoduchý detský kolotoč. Divákovi ponúka možnosť “vstúpiť” do fotografie, dotvoriť ich tým, čo sa bude odrážať v zrkadle, ale aj možnosťou regulovania rýchlosti premietaného videa.

Fotografka Petra Kelement Áčová pracovala väčšinu svojho profesionálneho času v médiách. Vo svojej osobnej tvorbe sa venovala podvodnej fotografii, rozvíjala tiež svoju “evolučnú” tému pretvárania a dotvárania rôznych živých bytostí podľa vlastných predstáv. V galérii Artinbox v Prahe dnes vystavuje objekty, tri “krabice”, ktoré jej pomohli vyrovnať sa s veľmi aktuálnou a osobnou témou.

Tieto tri fotoobjekty sú súčasťou výstavy FEMININE! v Artinbox galérii v Prahe. Výstava venovaná reflexii ženy je rozdelená do dvoch častí. Feminin Vintage ponúka diela známych fotografov, mužov aj žien na tému ženskosti, napríklad Františka Drtikola alebo fotografiu Helly Hamíkovej – Bojovníčka, ktorá zachytáva hrdú a vznešenú ženu po amputácii prsníka. Hlavnú časť výstavy tvoria práce medzinárodných autoriek.

Výstava trvá od 26. apríla 2016.

Fotka_FM: Petra Kelement Áčová - Magic Box Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

feminine_Acova.jpg


Pripravila: Ľubica Stanek

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame