Hviezdy Pohody a ich festivalové zážitky

Hviezdy Pohody a ich festivalové zážitky

Hudobníci a hudobníčky majú festivalových zážitkov na rozdávanie. Nielen z akcií, na ktorých účinkujú, ale aj z tých, ktoré zažili ako publikum. O svoje dojmy sa podelili s Rádiom_FM.

„Festivaly sú únik z reality,” povedal nám na Pohode James Smith, frontman Yard Act. Jeho kolega Ryan Needham prezradil, že pred realitou takto utiekli napríklad na francúzsky festival Eurockéennes de Belfort, ktorý ich očaril nezvyčajným miestom konania. Z legendárneho festivalu Coachella si priniesli zážitky z kategórie „stretávame celebrity.”

Pesničkárka Rozi Plain sa do festivalových dobrodružstiev pustila už ako trinásťročná. Začala epicky, rovno v Glastonbury. Za zmienku stojí aj spôsob, ktorým sa tam dostala.

Kapela Psymon Spine zrejme nezabudne na festival South by Southwest v texaskom Austine. Za šesť dní tam odohrali pätnásť koncertov. Gitaristka a speváčka Sarah Aument a bubeník Zebadiah Stern priblížili detaily tohto pozoruhodného výkonu.

Katariina Kivi a Ann-Lisett Rebane z estónskeho projektu Duo Ruut majú nezabudnuteľné zážitky z festivalu v Uzbekistane. Na domácej pôde zažili ako návštevníčky moment, ktorý ovplyvnil ich muzikantskú budúcnosť.

Aj Jureš Líška z Fallgrapp má vo svojom portfóliu množstvo festivalových spomienok. Výnimočná je pre neho jedna udalosť historického významu, ktorá sa spája práve s Pohodou.

Podrobnejšie o svojich zážitkoch hudobníci a hudobníčky hovoria v príspevku.

Hviezdy Pohody a ich festivalové zážitky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pripravila: Katarína Uhrová, foto: Canva

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame