Spravte si festivalové leto aj na terase Slovenského rozhlasu

Spravte si festivalové leto aj na terase Slovenského rozhlasu

RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo KULTÚRNE LETO POD PYRAMÍDOU, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény. Počas júla, augusta a septembra, každú nedeľu od 16:00 do 18:00, vám v programe Letná Demovnica_FM Live zahrajú dve kapely.

Túto nedeľu sa predstavia Inotaj a Katarína Máliková.

VSTUP JE VOĽNÝ.

Katarína Máliková

Katarína Máliková zaujala v Demovnici_FM s veselou skladbou Lesná jahoda, egreše, malina.

Katka Máliková je mladá začínajúca skladateľka z Polomky, ktorá popri štúdiu vážnej hudby začala tvoriť piesne a spievať. Jej pesničkový rukopis je čím ďalej, tým viac oslobodený od štandardov bežnej piesne. Vo svojej tvorbe využíva prvky elektroniky, súčasnej vážnej hudby, ale aj folklóru a kabaretu.

Na koncerte pod Pyramídou sa predstaví s flautistkou z jej kapely Katka a kamaráti. Flautistka Katka „Lepka“ Lepková absolvovala v minulom školskom roku koncerty so Štátnym Komorným orchestrom a Slovenskou filharmóniou, kde vystúpila ako sólo flautistka so sprievodom orchestra.

Skupina Katka a Kamaráti stihla v minulom roku vyzbierať prostriedky na nahratie a vydanie debutového CD PUSTVOPOL, ktoré by malo vyjsť na zimu 2016. Pred pár mesiacmi vydala singel Pod oblôčkom, ktorý majú autorsky na svedomí akordeonista z kapely a Katka. Zanedlho vydajú ďalší singel s názvom Adamovo jablko – žartovnú, veselú a uletenú pesničku, ktorú napísala Eva Ježovičová. Na koncerte zaznejú novšie a aj tie najstaršie piesne. Poslucháči sa vraj môžu tešiť na krehký a subtílny zvuk klavírov, vokálov a flauty.


Inotaj

Elektronickú indie-popovú kapelu Inotaj tvorí trojica bratislavských hudobníkov – Marek Hradský, Marek Sasko a Viktor Milosavljevič. Tí majú za sebou pôsobenie v niekoľkých hudobných zoskupeniach (Pixels, Bruno Benetton Free Band, Bloom, Ska2tonics).

Do Demovnice sa kapela prihlásila so skladbou Ľudová. Kapela tvorí výhradne v slovenskom jazkyu a svoju tvorbu popisuje ako prelínanie žánrov: „V strede našej muziky stoja synťáky, všelijaké melodické zvuky a lo-fi sample, na ktoré sa vrstvia gitarové témy a bicie. Keby sme sa mali nejak žánrovo vymedziť, tak je to asi alternatívny elektronický indie pop, ktorý ale nie je ani tak úplne alternatívny, pretože sa nevyhýba konvenčným postupom, ani elektronický, pretože dve tretiny tej kapely sú živé nástroje. Nie je to ani pop, ak si pod popom predstavujeme Madonnu a indie vlastne ani nevieme, čo je,hovoria o svojej hudbe s nadhľadom členovia tria.

Skupina Inotaj sa momentálne sústreďuje najmä na dokončenie nahrávok. V súčasnosti má pripravené tri nové skladby a materiál na album, ktorý má zatiaľ pracovný názov Eva. Ako avizujú, čaká ich už len mixáž a mastering. V najbližších dňoch vypustia ich nový singel Leporelo.



Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame