Pohoda_FM live s Hudbou z Marsu

Pohoda_FM live s Hudbou z Marsu

Pozývame vás na koncert a krst albumu Tombola kapely Hudba z Marsu do Štúdia č. 5 Slovenského rozhlasu. Už tento utorok 30.4. o 20:00. Vstup je voľný. Special guest: Dynamo Team.

Ak sa vám nepodarí prísť osobne, nalaďte si Rádio_FM o 20:00, koncert vysielame naživo.

Hudba z Marsu hrajúca terapeutický hyperpop znie z orbitu už 28 rokov (od roku 1996), na konte má 7 albumov, stovky koncertov, vrátane veľkých pódií na festivaloch ako Sunrock Belgium, Pohoda, Colours of Ostrava…

Novátorské kombinovanie štýlov najmä na albume Trávnice zaujalo americkú profesorku etnomuzikológie Barbaru Rose Lange, ktorá venovala Hudbe z Marsu celú kapitolu (z 9) vo svojej knihe Local Fusions - Folk Music Experiments in Central Europe at the Millennium (Oxford University Press 2018). Tým priradila Hudbu z Marsu k špičke stredoeurópskej world music scény. Marťanské skladby sa ocitli aj na rôznych výberovkách reggae, ska a punku.

Súčasná svieža energia skupiny oslovuje športovcov - HZM pravidelne sprevádza najlepších svetových cyklistov na Tour de Slovaquie (Okolo Slovenska), jej skladby znejú v televíznych prenosoch hokejových zápasov a pre Spartak Trnava nahrali klubový song "Teraz to vyjde".

Členovia skupiny sú študovaní hráči aj samouci. Výrazným prvkom Hudby z Marsu je hrejivý tón trúbky Františka Kosíra. K svojmu umeniu sa dopracoval v USA pod vedením hlavného trubkára Los Angeles Chamber Orchestra a LA Opera Orchestra - Davida Washburna, ktorý hrá na soundtrackoch trhákov ako Star Wars, A Beautiful Mind, Titanic, Spider-Man, Independence Day, Godzilla atď.

Frontman Michal Štofej bodoval so svojím vedľajším projektom Dynamo Team v rakúskom rádiu FM4 a skladba "OK Let`s Go" bola použitá vo veľkej americkej reklamnej kampani pre Hyundai. Diskografia: 1998 - Supervýlet 2001 - Cosmodisc 2005 - Trávnice 2009 - Idoli 2010 - Orchester z Marsu 2017 - Sonda 2023 - Tombola

Členovia skupiny: Róbert Szegény - bicie, Bohdan Suchoň - basa, Peter Kadlic - akordeón, klávesy, František Kosír - trúbka, Michal Štofej - gitara, spev.

Rádio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame