Bratislavské koncertné leto sa začne 23. júna

Bratislavské koncertné leto sa začne 23. júna

Bratislava sa už čoskoro vráti na mapu živých hudobných podujatí. Českí a slovenskí interpreti si v týždni od 23. do 30. júna zahrajú na troch bratislavských stagoch: v Novej Cvernovke, Majestic Music Clube (MMC) a Sundecku na Dunaji. Interpretov pre Vás vybrali promotéri z Dobrého výberu.

Koncerty sa začnú vystúpením českého 7krát3 23. júna na Sundecku. Hudba Štěpána Hebíka aka 7krát3 sa vyznačuje do detailu premyslenými textami a beatmi s presahom do R&B a popu. Ako jeho predskokan vystúpi poslucháčom Rádia_FM dobre známy interpret Toello. Jeho hudba sa zámerne vyhýba žánrovosti, no najlepšie sa dá definovať ako silný blend hiphopu, alternatívy, rocku a popu. Album Bats&Butterflies, vydaný v roku 2020, bol v Rádiohlavách nominovaný na debut roka.

Na podujatí vystúpia aj Ľudové mladistvá, 24. júna v Parku de Palma v areáli Novej Cvernovky. Kapela v minulosti zvíťazila na Rádiohlavách v kategórií Objav roka. Predkapelou im bude české-slovenské trio Treepop, ktoré tvorí Vojtěch Drnek, Richard Šanda a Michal Šelep (Zuzana Mikulcová, Andrej Šeban, Peter Lipa) s žánrovým presahom od džezu cez vážnu hudbu až po voľnú improvizáciu.

Floex alias Tomáš Dvořák je ďalším zaujímavým interpretom podujatia. Hudobník, ktorý je na scéne už dobrých dvadsať rokov prepája elektronickú a akustickú hudbu do svojskej atmosférickej podoby. Predskokanom mu bude prešovská Kvásková, jedna z nominovaných na tohtoročných Rádiohlavách v kategórií Debut roka. Kapela zaujala albumom Papierový drak, na ktorom temné a melancholické hudobné plochy striedajú energické pasáže s baladickým nádychom. Sugestívny prejav skupiny zdôrazňuje speváčka rusínskeho pôvodu svojim podmanivým hlasom. Oboch interpretov budete mať možnosť vidieť 28. júna v Majestic Music Clube.

29. júna sa na Sundecku predstavia Bratři s predskokanom Blame Your Genes. Blame Your Genes je sólový elektronický projekt Lukáša Zdurienčíka z indiepopovej skupiny Elections In The Deaftown, ktorým hrá na strunu vyznávačom rovných aj zlomených beatov. Klubové parkety privádza do varu tanečnejšími žánrami ako sú house, elektropop alebo breakbeat. Domácu scénu prekvapil rozmanitosťou a vyzretosťou svojho 5-trackového debutového EP “Liquid White”, ktorým si vyslúžil aj shortlist na Rádiohlavách v kategórii Objav roka. Za projektom Bratři, novým objavom českej elektronickej scény, stoja dvojičky Jiří a Ondřej. Ich projekt sa žánrovo pohybuje na pomedzí chytľavej tanečnej hudby, elektroniky, techna a ambientu.

Živé koncerty podujatia uzavrie Luvver, s predskokanom Philom Lemonom 30. júna na Sundecku. Phill Lemon je ďalším čerstvým elektronickým projektom. Pôvodne sa zameriaval len na techno žáner, no dnes je jeho hudobný rozsah oveľa širší. Slovenské trio Luvver je známe hlavne svojimi hudobne a vizuálne energickými živými vystúpeniami, čo už po minulé roky dokázali na mnohých eventoch. Luvver v sebe spájajú rockové pozadie s ľahšími popovými tónmi, inšpirované Lorde, Weekendom či The Neighbourhood.

Kapacita vystúpení bude vzhľadom na miesta konania a pandemické opatrenia obmedzená. Vstupenky na všetky akcie sa budú dať vyhrať v našom vysielaní aj na našom instagrame.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame