Jesenný Audioport

Jesenný Audioport

Audioport / 12.11. / 30 rokov od Nežnej.

Medzinárodný projekt Radia Wave a Rádia_FM prinesieme aj túto jeseň. Aktuálny Audioport sa bude venovať výročiu Nežnej revolúcie, osobnostiam z Novembra '89 a česko-slovenskej hudobnej scéne z konca 80tych rokov.

Podujatia, ktoré si pripomínajú výročie revolúcie, pohľad, akým tento míľnik zobrazuje literatúra a kinematografia a spomienky hudobníka a kurátora Borisa Ondreičku.

Audioportom budú tentokrát zo Slovenského rozhlasu sprevádzať Hana Řičicová a Vítek Svoboda z Radia Wave a Lucia Haverlik a Vierka Ráczová z Rádia_FM.


Spoločné vysielanie pokračuje aj po 20:00, zo štúdia č. 5 naživo zahrajú The Valentines a Saténové ruky. Na koncerty v Slovenskom rozhlase pozývame, vstup je voľný do naplnenia kapacity sály.


Spoločné vysielanie Radia Wave a Rádia_FM počúvajte v utorok 12. novembra od 14:00.

Audioport je vzájomný audio import/export slovenskej a českej progresívnej, nielen hudobnej scény. Koncerty súčasných slovenských a českých kapiel a interpretov sa pod hlavičkou projektu Audioport konajú dvakrát ročne – striedavo v Prahe a v Bratislave. Projekt je výsledkom dlhodobej spolupráce medzi RTVS a Českým rozhlasom. O hudobnú dramaturgiu koncertov sa starajú Rádio_FM a Radio Wave.

Audioport sa premiérovo konal v máji 2012. Od prvého spoločného vysielania sa na slovensko-českých pódiách vystriedali napríklad Jelly Belly, Fiordmoss, Kittchen, Katarzia, Fallgrapp, Deaths, Tante Elze a Martin Burlas, Cincinaty, PzH, Nvmeri, Katarína Máliková, Lazer Viking či Fresh Out Of The Bus.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame