Horský Audioport 2019: Spoločné vysielanie Rádia_FM a Radia Wave z vysielača Ještěd

Horský Audioport 2019: Spoločné vysielanie Rádia_FM a Radia Wave z vysielača Ještěd

Slovenskú a českú hudobnú scénu spojí medzinárodný projekt Audioport!

Slovenské Rádio_FM a české Radio Wave budú v rámci jarného Audioportu spoločne vysielať z priestorov českého televízneho vysielača Ještěd. Z národnej kultúrnej pamiatky nesúcej titul Stavba storočia v českej architektúre vám prinesieme rozhovory o horolezectve, ekológii, horách a turistike v Česku a na Slovensku. Už v stredu 27. marca od 14:00 do 17:00 vás programom budú sprevádzať moderátori Veronika Ruppert a Paľo Hubinák a k tomu naživo zahrajú projekty Leto s Monikou a Čáry života.

audiport CZ.jpg

Tešiť sa môžete na horolezecké legendy Dinu Štěrbovú a Radka Jaroša, o vysokohorskej architektúre porozprávajú Dano Merta a Juraj Smoleň a na ochranu prírody sa zameria ekologický aktivista Jiří Malík. Na záver sa nielen po horách prejdeme s turistkou Viktorkou Hlaváčkovou a milovníkom Tatier Jožom Kubánim. Hudobnú časť programu zastúpia Monika Midriaková (Leto s Monikou) a Jan Boroš (Čáry života).  Živý video stream z prehliadky vysielača Ještěd s Adamom Gebrianom budete môcť sledovať na Facebooku Radia Wave.


Audioport je vzájomný audio import/export slovenskej a českej progresívnej, nielen hudobnej scény. Koncerty súčasných slovenských a českých kapiel a interpretov sa pod hlavičkou projektu Audioport konajú dvakrát ročne – striedavo v Česku a na Slovensku. Projekt je výsledkom dlhodobej spolupráce medzi RTVS a Českým rozhlasom. O hudobnú dramaturgiu koncertov sa starajú Rádio_FM a Radio Wave.

Audioport sa premiérovo konal v máji 2012. Od prvého spoločného vysielania sa na slovensko-českých pódiách vystriedalo už približne jedenásť kapiel, medzi nimi napríklad Jelly Belly, Fiordmoss, Kittchen, Katarzia, Fallgrapp, Deaths, Tante Elze a Martin Burlas, Cincinaty, PzH, NVMERI, Katarína Máliková, Lazer Viking, Fresh Out Of The Bus či Hellwana.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame