Scena_FM ide na Chopok!

Scena_FM ide na Chopok!

Niet pochýb o tom, že Scena_FM ide už 5 rokov hore. Tentokrát však ide ešte vyššie!

V sobotu 16. marca sa uskutoční špeciálne vydanie programu Scena_FM vo vyše 2000 metroch nad morom, konkrétne v Rotunde na Chopku. Aj vy sa naň môžete prísť pozrieť – čakajú na vás rozhovory a DJ sety frontmana skupiny Fallgrapp Jureša Líšku a mladého producenta Vi3e Music.

Lístky na podujatie si v predpredaji môžete zakúpiť tu. V cene lístka je zahrnutý vývoz a zvoz lanovkou, ako aj vstup na akciu. Lanovka bude premávať iba zo severnej strany z Jasnej, z južnej strany svahu bude akcia neprístupná. Vývoz návštevníkov prebehne v čase od 15:00 do 16:00 na trase Biela púť - Koliesko (sedačka), Koliesko - Priehyba (Twinliner), Priehyba - Chopok (Funitel), zvoz v čase od 20:30 do 21:30 na trase Chopok - Priehyba (Funitel), Priehyba - Koliesko (Twinliner), Koliesko - Biela púť (pešo) cca 300m po osvetlenej zjazdovke.

Celá akcia prebehne pod taktovkou moderátorov programov Scena_FM a Fresh_FM, Galagera a Yanka Krala.

scena_fm chopok.jpg

Jureš Líška sa od útleho detstva aktívne venuje folklóru, avšak neskôr ho uchvátila aj elektronická hudba, čo vyústilo založením úspešného projektu Fallgrapp. Ich debutový album Rieka spolu so singlom Vlasy nesú prvenstvo v počte získaných hudobných sošiek Radio_Head Awards za rok 2014. Posledný vydaný album V hmle priniesol zoskupeniu sošku Rádiohláv aj v roku 2017. Jureš je toho názoru, že v hudbe je dovolené všetko. Potvrdzujú to najmä skladby, ktoré produkuje, pretože v nich nájdete spojenie klasických hudobných nástrojov, elektroniky, ambientu, popu aj folku.


Vi3e Music patrí pod značku MÄSOKOMBINÁT a najnovšie aj pod vydavateľstvo No Religion, ktoré sám založil. Svoje tracky vydal aj vo vydavateľstvách ako F*CK THEM či parížskom UNC AUDIO. Má na konte tri EP a mnoho spoluprác na českej, slovenskej a anglickej scéne. Oliverovu produkciu môžete často počuť nielen v Rádiu_FM, ale aj na albumoch a EP Gleba. Momentálne pripravuje album, v ktorom budú zahrnuté skladby s rôznymi známymi menami od elektronickej až po rapovú scénu.


Yanko Kral mixuje crossover elektronickej hudby, pričom sa vyhýba „diskotékovým“ žánrom. O jeho kvalitách svedčí aj to, že hráva na všetkých popredných domácich festivaloch ako Pohoda, Grape, Uprising a pod. Okrem toho, že so svojimi setmi obehne niekoľkokrát ročne celé Slovensko, má aj svoju rezidentnú akciu „Tlak“. Spolu s Galagerom, jedným z otcov slovenskej drum’n’bass scény, stojí za úspešným rozbehnutím programov Scena_FM a Fresh_FM. Od roku 2014 ich môžete v éteri Rádia_FM pravidelne počuť každý piatok po 21:00.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame