Nová hudba_FM: 4. týždeň

Nová hudba_FM: 4. týždeň

Everything Everything - No Reptiles

Everything Everything dobre poznáte z nášho vysielania, ale aj zo svetového hudobného diania vďaka minuloročným singlom Distant past či Regret. Ich novinka No Reptiles je opäť iná, opäť silná a opäť veľmi dobre vyprodukovaná.


Chairlift - Ch-Ching

Chairlift nie je len tak nejaký dievčenský pop. Keď sa pozorne započúvate, zachytíte tu mnoho vrstiev. Rnb, komplikované rytmy, pocit z exotiky. Aj takto sa dnes robí hudba, ktorá chce zaujať na hudobných trhoch a v našich playlistoch. Pieseň sa volá Ch-ching.


Julia Holter - Betsy On The Roof

A ešte jedno obzretie za uplynulým hudobným rokom. Julia Holter nahrala vynikajúci album Have you in my wilderness. Ten je prístupný aj nováčikom v experimentálnych žánroch. Hudba Julie Holter sa však nedá popísať iba slovom experiment. Psychedelický folk so sláčikovým orchestrom? No veď počúvajte. Toto je Betsy on the roof.


Deerhunter - Living My Life

Deerhunter sú na poslednom albume Fading Frontier pozitívnejší ako kedykoľvek predtým. Living my life je nostalgia za osemdesiatymi rokmi, ktorá znie ako prvý jarný deň. Deerhunter má pod svojimi krídlami 4AD, to tiež všeličo vysvetľuje.


DJ Fresh & High Contrast - 'How Love Begins' ft Dizzee Rascal

Keď sa stretnú drum´n´bassové ikony DJ Fresh a High Contrast a zavolajú si k mikrofónu Dizzyho Rascala, tak z toho nevznikne ani drum´n´bass, ani grime, ale takýto rave. Odporúčajú v štyroch z piatich fitnesscentier.


David Bowie - Blackstar

Že album Blackstar bude labuťou piesňou Davida Bowieho očakával málokto. Už titulný singel Blackstar prekvapuje nielen svojou dĺžkou a kompozíciou. Aj majstrov odchod z tohto sveta je vraj umelecké dielo, tak ako každý jeho album. Dopočutia, David.



Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame