Nová hudba_FM: 50. týždeň

Nová hudba_FM: 50. týždeň

B-complex feat. MC Fava - You Better Run

B-complex necháva svoju tvorbu vyzrieť a nevypúšťa do sveta len tak nejaké polotovary. A oplatí sa čakať. Po Beautiful Lies ďalší útok na svetový drum´n´bass, ktorý sa volá You Better Run. Rozbieha sa aj z nášho vysielania.

Ink Midget - You're Smart

Ink Midget už dávno nie je ten, kto robil hudbu s Pjonim. Má svoj špecifický rukopis, ktorý charakterizuje mimoriadna starostlivosť o zvuk. A  hlavne o zvuk basy. Veď sa tomu aj hovorí bass music. EP Songs for your girlfriend vyšla na domácom labeli Mass, a jeho tvorba je rešpektovaná aj v zahraničí. My si budeme hrávať track You´re smart.

Fallgrapp – Galaxy

Na Gergaze vyšla split EP Jimmyho Pé a Fallgrappa. Skladbu Basic už dobre poznáte, teraz je čas pozrieť sa na druhú stranu. Fallgrapp zložil trochu netradičnú Galaxy, kde si pozval vokalistku Ashley Abrman. Galaxy by sa zvukom hodila aj do katalógu vydavateľstva Brainfeeder.

Prezident Lourajder - PARAPET + Erich 'Boboš' Procházka

Vystupuje v maske, rapuje a hovorí si Prezident Lourajder. Pri počúvaní sa vám  môže stať, že viac vnímate hudbu čo pod ním hrá, než samotný text. Ako v piesni Parapet, kde v pozadí počuť harmoniku od nášho najznámejšieho harmonikára Erika Boboša.

Biomat – Baka

Biomat je turntablista a šikovný producent. Možno si spomeniete na jeho album Montáž z vydavateľstva Ajlávmjuzik. Biomatova súčasná tvorba sa uberá za zvukom južného Londýna. Z piesne Baka by mal určite radosť aj Jamie XX.

Queer Jane - Lazy

Queer Jane vzišli z Demovnice, hrali v Ráne na eFeMku a vydali debut Flowerville. Sú z Kvetoslavova a majú radi hudbu šesťdesiatych rokov.  Pieseň Lazy znie ako podarená inšpirácia Sunday Morning od Velvet Underground.


Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame