Nová hudba_FM: 40. týždeň

Nová hudba_FM: 40. týždeň

Ane Brun – Shape of a Heart

Už po prvých tónoch piesne Shape of a Heart zistíte, že táto nejako vyčnieva z klasického anglosaského pesničkového modelu. Ane Brun z Nórska prináša trocha škandinávskej krásy, alebo aj podivnosti. Nielen Islanďania, aj Nóri majú svoj hudobný jazyk.


Peaches – Close up

Peaches je hudobníčka a performerka z Kanady, ktorá žije v Berlíne. Peaches rada narúša naše zažité predstavy a šokovať je jej bežná pracovná metóda. V piesni Close up spieva aj Kim Gordon z bývalých Sonic Youth. Veľmi ju tam však nepočuť. To však určite sedí Peaches do konceptu.


Diplo – Be Right There (ft Sleepy Tom)

Diplo si momentálne užíva život hudobnej superhviezdy a na svojej jachte brázdi moria okolo svojho rodného Miami. Pre nášho poslucháča však obýva ten nesprávny breh. Občas sa mu ale podarí nahrať dobrú pesničku. Ako napríklad túto: Be Right There.


Julia Holter - Feel You

Julia Holter nahrala vynikajúci album Have you in my Wilderness, s ktorým sa ešte budete stretávať v našom vysielaní. Pieseň Feel You je možno aj o tom, že keď vám nič iné neostáva, je tu aspoň ten psík. A to nie je málo. Náš tip na túto jeseň!


Tata Bojs - Sonda

Aj po takmer dvadsiatich rokoch v hre si Tata Bojs zachovávajú hravosť a ľahkosť. Pieseň Sonda je plná slovných aj hudobných hračiek, je presne taká, akú by sme čakali. Tata Bojs majú na svete aj nový album. Volá sa A / B.


Hex – Wilson City

Už aj na Slovensku si môžeme dovoliť vybaviť domáci film titulnou piesňou, ktorá sa bude hrávať v rádiu. Pieseň ku filmu Wilson City zložili Hex (a je to jedna z tých lepších od nich).


Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame