Nová hudba_FM: 41. týždeň

Nová hudba_FM: 41. týždeň

Jana Kirschner, Lenka Dusilová aj Bryan Ferry

David Bowie – Sue (Or In a Season of Crime)

David Bowie debutoval v roku 1964 singlom Liza Jane. Päťdesiat rokov na scéne oslávi retrospektívnou kompiláciou Nothing Has Changed – The Very Best Of Bowie. Najväčšie hity doplní jedna úplne nová skladba Sue (Or In a Season of Crime), ktorá vznikla v spolupráci s jeho dlhoročným producentom Tonym Viscontim.

Bad Karma Boy – Dunaj

Jeseň praje novým slovenským albumom. Talent Transport, Korben Dallas, Hviezda, Jana Kirschner. A tiež Bad Karma Boy, ktorí pred dvoma týždňami vydali druhý štúdiový album Údolia a kopce. Prvou ochutnávkou z neho je skladba Dunaj.

FKA Twigs – Video Girl

FKA Twigs bola s debutovým albumom LP1 jedným z horúcich kandidátov na tohoročnú Mercury Prize, cenu jej však predminulý týždeň „vyfúkli“ Young Fathers. Najnovším singlom anglickej speváčky je skladba Video Girl, ktorej spoluautorom je americký producent Emile Haynie.

Bryan Ferry – Loop De Li

Najväčší elegán britskej hudobnej scény sa o dva týždbe vráti s novým albumom Avonmore. Prvý singel Loop De Li naznačuje, že sa fanúšikovia Bryana Ferryho určite dočkajú albumu, ktorý sa bude niesť v duchu jeho výborných nahrávok Boys and Girls a Bête Noire z osemdesiatych rokov.

Jana Kirschner – Muzika!

Album Moruša Čierna je prirodzeným pokračovaním minuloročného úspešného titulu Moruša Biela, za ktorý si Jana Kirschner odniesla dve rádiohlavy. Aj s touto nahrávkou vypomohol výdatne Eddie Stevens. Toto je Mu-zi-ka!

Andreya Triana – Superlove

Andreya Triana je britská speváčka žijúca v Londýne, ktorá pred štyrmi rokmi vydala debut Lost Where I Belong. O týždeň jej na značke Ninja Tune vyjde EP Everything You Never Had Pt. II., ktoré predznamenáva vysoko očakávaný druhý album, ktorého sa dočkáme na budúci rok. Jeho súčasťou je aj b-strana Superlove.

Živé kvety – Bratislava 2

Živé kvety vydali v septembri nový singel Bratislava, ktorý je poctou ich rodnému mestu. Obsahuje dve skladby, Bratislava I a II. Na „dvojke“ si spolu s kapelou zahral na organe aj legendárny Marián Varga.  

Lenka Dusilová & Baromantika – Takafei

Takafei je prvý singlel z čerstvého albumu V hodině smrtiLenky Dusilovej, ktorý nahrala s kapelou Baromantika. Autorom textu je Martin Evžen Kyšperský z kapely Květy, hudbu zložila Lenka s klaviristkou a kamarátkou Beatou Hlavenkovou z Baromantiky.

Dephzac – Something Is Wrong

DJ, producent, šéf vydavateľstva, promotér, snowboardista. Všetkým týmto a ďalším veciam sa venuje Radoslav Čepela alias Dephzac. Nedávno do sveta vypustil svoj nový track, Something Is Wrong.

401411100820-1110novahudba1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

401411101245-1110novahudba2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

401411101740-1110novahudba3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame