Nová hudba_FM: 39. týždeň

Nová hudba_FM: 39. týždeň

Nick Cave and the Bad Seeds, Korben Dallas aj Zlokot

Nick Cave & the Bad Seeds – Give Us a Kiss

Nedávno sa v našich kinách začal premietať hudobný pseudo-dokument 20 000 dní na Zemi, v ktorom účinkuje Nick Cave. S filmom je spojená tiež nová skladba jeho kapely Bad Seeds Give Us a Kiss

Kele – Doubt

Bloc Party si dali minulý rok pauzu na dobu neurčitú. Ich spevák Kele Okereke si však sólo dráhu užíva a tento týždeň vydáva už druhý album Trick. Prvým singlom z neho sa stala náladová, európskym housom inšpirovaná skladba Doubt.

Zlokot – Wu Wej

Skladba Wu Wej predznamenáva druhý album Zlokot. Po minuloročnom Slowakische idiot sa 10. novembra vrátia s pokračovateľom Slowakische Genius, ktorý opäť vydajú na aktívnom labeli Slnko records.

First Aid Kit – Stay Gold

Švédske sestry Klara a Johanna Söderbergové alias First Aid Kit odohrali pred necelými dvoma týždňami výborný koncert na festivale Waves Vienna. Publiku predstavili najmä skladby zo svojho tretieho albumu Stay Gold. Koncert otvorili práve rovnomenným singlom.

Korben Dallas – Pokušenia

Banská Bystrica je tretím albumom bratislavskej skupiny Korben Dallas, ktorým plynule nadviazali na minuloročnú nahrávku Karnevalová vrana. Trojici hudobníkov opäť vypomohol gitarista Ľubo Petruška a pridali sa k nemu aj tri výrazné ženy – Jana Kirschner, spisovateľka Monika Kompaníková a fotografka Illah Van Oijen. Toto sú Pokušenia.

Circa Waves – So Long

Kapelu Circa Waves tvoria štyria mladíci z Liverpoolu. Na konte majú zatiaľ len niekoľko vydaných singlov, no aktuálne pracujú na debutovom albume. Možno bude jeho súčasťou aj nový singel So Long, ktorý nahrali v Londýne s producentom Danom Grechom.

Nova hudba 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nova hudba 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame