Nová hudba_FM: 38. týždeň

Nová hudba_FM: 38. týždeň

TV On the Radio, The Magic Numbers aj Inspiral Carpets

Inspiral Carpets – Spitfire

Inspiral Carpets sa sformovali v 83ťom v anglickom meste Oldham. V roku 1994 vydali svoj štvrtý album a na dlhšie sa odmlčali. Kapela neskôr prešla niekoľkými personálnymi zmenami a začala opäť pravidelnejšie koncertovať. Výsledkom je piaty rovnomenný album, na ktorý si fanúšikovia museli počkať dve dekády. Takto znie prvý singel Spitfire.

The Magic Numbers – E.N.D.

Viac ako štyri roky uplynuli od vydania tretieho albumu The Runaway od The Magic Numbers. Súrodenci Gannonovci a Sodartovci sa v auguste vrátili so štvrtou štúdiovkou Alias, z ktorej nedávno zverejnili singel E.N.D. Bezstarostnú skladbu s nádychom sedemdesiatych rokov.

Manic Street Preachers – Futurology

Len rok po albume Rewind the Film vydali Manic Street Preachers svoju dvanástu štúdiovku. Nahrávali ju v Nemecku a vo Walese a pri písaní skladieb sa inšpirovali aj moderným umením. Druhým singlom je skladba, ktorá sa volá rovnako ako album, Futurology.

Merchandise – Enemy

V auguste vydali floridskí Merchandise svoj tretí album After the End, ktorí sme vám bližšie predstavili v  rubrike Album týždňa. Ostatným singlom sa stala skladba Enemy. Ak ste sa už medzitým stali fanúšikmi kapely, dávame do pozornosti ich koncert, ktorý sa uskutoční 5. novembra vo Viedni.

TV on the Radio  – Happy Idiot

Happy Idiot je prvým singlom z pripravovaného piateho albumu TV on the Radio. Je to zároveň ich prvý album od roku 2011 a od smrti basgitaristu Gerarda Smitha. „V posledných rokoch sme zažili veľa vecí, ktoré mohli našu kapelu úplne zastaviť. Ale som rád, že sme to dali dohromady a využili sme to jedinečné spojenie, ktoré medzi sebou máme. Táto nahrávka je bez debaty, na 1000% to najlepšie, čo sme kedy urobili,“ vyjadril sa na margo Seeds spevák Tunde Adebimpe.

Mr. Scruff – Thought to the Meaning (feat. Denis Jones)

Ako druhý singel zo svojho piateho albumu Friendly Bacteria zverejnil Mr. Scruff skladbu Thought to the Meaning. Prelína sa v  nej hip-hop a soul a rovnako ako na ďalších troch piesňach z nahrávky na nej hosťuje manchesterský spevák Denis Jones

Nova hudba 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nova hudba 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame