Nová hudba_FM: 37. týždeň

Nová hudba_FM: 37. týždeň

Kieslowski, Markéta Irglová aj Ink Midget

Ink Midget – Dust

Adam Matej sa hudbe venuje od detstva. Spolu s Jonatánom Pastirčákom založil kapelu Tucan, neskôr ich záľuba v elektronike viedla k vzniku projektu Ink Midget & Pjoni. Aktuálne obaja fungujú viac-menej sólo, Ink Midget vydal koncom augusta na kanadskom labeli King Deluxe EP Blackouts. Toto je Dust.

Kieslowski – Doteky

České duo Kieslowski vydalo začiatkom septembra svoj tretí album Mezi lopatky. ‘Urban folk’, ako svoju tvorbu Marie a David nazývajú, trefne vystihuje ich priamočiary spôsob, ako spievať o vzťahu medzi dvoma ľuďmi. Ich novinku produkoval Jan P. Muchow, hráme si z nej skladbu Doteky.

Iceage – The Lord’s Favourite

Iceage je dánska kapela, ktorá vznikla v roku 2008, keď mali jej členovia v priemere sedemnás. Štvorica má, či skôr bude mať, na konte tri štúdiové albumy, ten ostatný Plowing Into the Field of Love vydá totiž už budúci týždeň. Prvým singlom z neho sa stala skladba The Lord’s Favourite.

Nova hudba 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Markéta Irglová – Gabriel

Tri roky po debutovom albume Anar prichádza Markéta Irglová, jediná česká ženská držiteľka Oscara, so svojím druhým albumom Muna. Jeho názov po islandsky znamená rozpomínať sa. Náladou nahrávka nadväzuje na romanticko-folkový debut, ponúka však aj nové polohy, kedy sa rocková hudba stretáva s etnickými vplyvmi Orientu. Ako na skladbe Gabriel.

Johnny Marr – Easy Money

Singel Easy Money je prvou ochutnávkou z nadchádzajúceho albumu Johnnyho Marra. Pri písaní skladby sa Johnny inšpiroval, ako už sám názov napovedá, odvekou honbou ľudí za peniazmi. Jeho druhá sólovka Playland vyjde už budúci týždeň.

James – Curse Curse

James vo svojom aktuálnom singli Curse Curse spievajú, že sa blíži koniec. To je dosť možné, pretože ich najnovší počin znie, ako keby sa produkcie ujal sám Tiesto. Skladbu nájdete na ich ostatnom albume La Petite Mort, ktorý už stihli predstaviť aj na tohoročnom festivale BA City Beats.

Noba hudba 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

M.Bulwa – Current Call

M.Bulwa je slovenský producent a DJ, ktorému 1. júla vyšlo EP Deliverer of Dreams na značke Leporelo. Obsahuje šesť trackov, ktoré sú inšpirované najmä zvukom Detroitu a minimalu. Jedným z nich je Current Call.

oster the People – Are You What You Want to Be?

Foster the People nedávno zo svojho druhého albumu zverejnili už štvrtý singel. Energická a optimistická skladba Are You What You Want to Be? otvára nahrávku Supermodel, s ktorou sa kapela umiestnila na slušnej tretej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200.

Zuby nehty – Kusy

Legendárna česká kapela Zuby nehty, ktorá vznikla v roku 1987 na základoch dievčenskej punk-rockovej kapely Dybbuk, nahrala po pätnástich rokoch nový album. Pod producentským dohľadom Miroslava Waneka vznikla štúdiovka Kusy, ktorá má svoju nezameniteľnú poetiku aj vtip. Takto znie rovnomenný singel.

Noba hudba 3. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

NIna_FM, Daniel Baláź

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame