Nová hudba_FM: 36. týždeň

Nová hudba_FM: 36. týždeň

Jana Kirschner, Tu v dome aj Zrní

Monikino Kino – Prázdniny

Monikino Kino tvoria slovenská hudobníčka a filmárka Monika Midriaková a hudobník, režisér a herec Petr Marek z Midi Lidi. Všetky impulzy aj hudobné nápady prichádzajú od Moniky, kapela teda nie je nejakým vedľajším Petrovým projektom. Tri roky trvali práce na ich debutovom album Prázdniny, ktorý obsahuje aj tento rovnomenný singel.

Zrní – Království

Štvrtý album Zrní vznikal opäť v týme s osvedčeným producentom Ondřejom Ježkom, ktorý s kapelou spolupracoval už na úspešnom Soundtracku ke konci světa. Následuj kojota obsahuje dvanásť piesní, ktoré sú vraj zvukovo, nástrojovo, aranžérsky bohatšie, ale aj hravejšie. Pre začiatok si názor môžete utvoriť zo skladby Království.

Szjerdene – 4th Stranger (FS Green Remix)

Speváčka Szjerdene má na konte spolupráce s Lapaluxom či Bonobom a minulý rok jej na Ninja Tune vyšlo debutové EP Patchwork. Obsahuje štyri skladby, medzi nimi aj 4th Stranger, ktorú si hráme v remixe od FS Green-a.

Nová hudba 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Shafiq Husayn & the Dove Society – Twelve

Séria kompilácií The Sonic Boom vychádza na americkej nezávislej značke Giant Step. Každý album obsahuje nový alebo exkluzívny materiál od množstva hudobníkov rôznych žánrov. Skladbou Twelve na Sonic Boom Vol. 3 prispel americký spevák Shafiq Husayn v spolupráci s The Dove Society.

Tre Mission – Real Grind (feat. Wiley & Andreena)

Na značke Big Dada vydal v auguste svoj debutový album Stigmata Tre Mission. Kanadský rapper spojil britský grime a severo-americký rap, pričom on sám má karibské korene. Ak sa pýtate, ako táto kombinácia funguje, vypočujte si prvý singel Real Grind, na ktorom hosťujú WileyAndreena.

Nautic – Freedom of the Floor

Kapelu Nautic založili pred dvoma rokmi tri osobité postavy londýnskej hudobnej scény. Gitarista Tic, vokalistka Laura a producent Bullion vydali v júli debutové EP Navy Blue, z ktorého si hráme skladbu Freedom of the Floor

Nová hudba 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jana Kirschner – Deti

Tento týždeň príde do našich kín nový slovenský film Deti. Hudbu preň skomponoval český skladateľ Michal Nejtek, titulnú skladbu zložila Jana Kirschner. Už sa tešíme na jej Morušu čiernu.

 

Tu v dome – 400 špendlíkov

Bratislavská skupina Tu v dome vydala 15. septembra svoj štvrtý album. „Názov Protichodné chute je poctou americkej viktoriánskej poetke Emily Dickinsonovej, ako aj odkazom na rôznorodé hudobné vplyvy, prelínajúce sa v našej tvorbe,” vyjadrila sa kapela. Toto je skladba 400 špendlíkov.

Swindle – Walter’s Call

V októbri sa mladý londýnsky producent Swindle vráti s EP Walter’s Call, ktoré predznamenáva chaotický rovnomenný singel. Po minuloročnom albume Long Live the Jazz pokračuje Swindlova fascinácia týmto žánrom, ktorý aktuálne kombinuje napríklad aj s footworkom.

Nová hudba 3. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nina_FM, Daniel Baláž, Foto: Martina Mlčúchová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame