Nová hudba_FM: 32. týždeň

Nová hudba_FM: 32. týždeň

Death from Above 1979, Interpol aj How to Dress Well

Alvvays – Archie, Marry Me

Je ich päť, pochádzajú z Toronta a volajú sa Alvvays. V júli vydali debutový eponymný album, ktorý im produkoval legendárny americký producent John Agnello. Ich šarmantná vokalistka Molly Rankin spieva Archie, Marry Me.

 

Death from Above 1979 – Trainwreck 1979

Desať rokov po vydaní svojho jediného albumu You're a Woman, I'm a Machine hlási comeback kanadské duo Death from Above 1979. Ich druhej štúdiovky The Physical World sa dočkáme v polovici septembra, predznamenáva ju singel Trainwreck 1979.

 

SBTRKT – Temporary View (feat. Sampha)

Britský producent Aaron Jerome alias SBTRKT nedávno opäť spojil sily so Samphom a výsledkom je singel Temporary View. Ten nájdete na SBTRKT-ovom druhom albume Wonder Where We Land, ktorý vyjde koncom septembra a okrem Samphu na ňom hosťujú aj Ezra Koenig či Jessie Ware.

 

Woman’s Hour – Conversations

Woman’s Hour je kapela, ktorú tvoria súrodenci Fiona Jane a William Burgessovci, Nick a Josh. Dohromady sa dali pred troma rokmi a názov si požičali od programu BBC Radio 4. V júli im na značke Secretly Canadian vyšiel debutový album Conversations, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel.

 

How to Dress Well – Repeat Pleasure

Pod pseudonymom How to Dress Well funguje už päť rokov americký muzikant Tom Krell. Na konte má tri albumy, ten ostatný What Is This Heart? vyšiel v júni a od magazínu Pitchfork si zaň vyslúžil výborné hodnotenie 8.8 bodov z desiatich. Toto je singel Repeat Pleasure.

 

Interpol – All the Rage Back Home

Skladba All the Rage Back Home otvára už piaty album El Pintor amerických Interpol. Je to ich prvá štúdiovka, na ktorej sa nepodieľal zakladajúci člen Carlos Dengler, ktorý kapelu opustil v roku 2010. Úlohu basgitaristu po ňom prevzal frontman Paul Banks.

Spoon – Do You

Ostatné štyri roky sa členovia Spoon venovali vlastným projektom, aby si trocha oddýchli od svojej domovskej kapely. Vyzerá to, že sa im to vyplatilo, ich pred dvoma týždňami vydaná ôsma štúdiovka They Want My Soul pozbierala veľmi pozitívne ohlasy. Toto je aktuálny singel. Do You.

 

Grimes – Go (feat. Blood Diamonds)

Nedávno napísali Grimes a jej kanadský rodák Blood Diamonds novú skladbu Go určenú Rihanne. Speváčka alebo jej tím ju však odmietli a tak ju nahrala sama Grimes, aby sebe aj fanúšikom spestrila čakanie na svoj ďalší album.

 

Ryan Adams – Gimme Something Good

Už o dva týždne vydá Ryan Adams svoj štrnásty album, ktorý predstavuje prvým singlom Gimme Something Good. Hudobník ho nahrával vo svojom domácom analógovom štúdiu PAX AM v LA, ktoré prirovnal k vesmírnej lodi Millennium Falcon zo Star Wars. Podľa Ryana totiž ponúka rovnako veľa možností.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame