Nová hudba_FM: 31. týždeň

Nová hudba_FM: 31. týždeň

Röyksopp & Robyn, Lenzman aj My Brightest Diamond

JAWS – Be Slowly

Kapelu JAWS založili pred dvoma rokmi štyria mladíci z Birminghamu. Na september ohlásili vydanie svojho debutového albumu Be Slowly, ktorý predznamenáva rovnomenný energický singel.

 

Kove – Liberator

Dvadsaťtriročný James Rockhill alias Kove je britský tech-housový a drum&bassový producent. Po štyroch rokoch na scéne sa mu práve tento rok podarilo preraziť aj vďaka remixom pre Bastille a Johna Newmana. Jeho novinku Liberator nájdete na výberovke Loadstar vydavateľstva RAM Records.

 

My Brightest Diamond – Pressure

Speváčka a multiinštrumentalistka Shara Worden alias My Brightest Diamond sa v polovici septembra vráti s piatym štúdiovým albumom This Is My Hand. Nahrávku, ktorú produkovala Shara v spolupráci s klávesákom Zacom Rae, otvára singel Pressure.

 

Lenzman – Lazy Dub

Holandský producent Lenzman vydal v júni svoj debut Looking at the Stars na labeli Metalheadz. Práca na ňom mu zabrala dva roky a inšpiroval sa ľudskou dušou – od instrospekcie cez sebavedomie až po neistotu. Album otvára singel Lazy Dub.

 

The Orwells – Gotta Get Down

Z vysokej školy rovno do štúdia a potom na turné. Americká päťka The Orwells, ktorá obdivuje The Stooges, Led Zeppelin a The Doors, vydala začiatkom júna svoju druhú štúdiovku Disgraceland. Vy sa s nimi môžete zoznámiť prostredníctvom skladby Gotta Get Down.

Lone - Aurora Northern Quarter

Singel Aurora Northern Quarter nájdete na ostatnom albume Angličana Matta Cutlera známejšieho ako Lone. Jeho piatu štúdiovku Reality Testing sme vám podrobne predstavili v rubrike Album týždňa, článok hľadajte na radiofm.sk.

 

Röyksopp & Robyn - Monument

Spolupráca Röyksopp s Robyn začala pred piatimi rokmi, vtedy si speváčka zahosťovala na tretej štúdiovke Junior nórskeho dua. Koncom mája im vyšiel spoločný mini-album Do It Again, ktorý otvára skladba Monument.

 

Poliça - Raw Exit

Americká kapela Poliça nadviazala nedávno na svoj minuloročný album Shulamith s EP Raw Code. Nájdete na ňom tri originálne skladby a cover You Don't Own Me pôvodne od Lesley Gore. Jednou z autorských skladieb je Raw Exit.

 

The Sunshine Underground - Finally We Arrive

Na scéne fungujú štrnásť rokov, na konte majú tri albumy, ten ostatný vyšiel v máji. Eponymnú štúdiovku The Sunshine Underground, ktorá má bližšie k elektronike ako ich predošlé počiny, produkoval Ross Orton. Aktuálny zvuk kapely možno zaujme fanúšikov Cut Copy, posúdiť môžete sami aj podľa singla Finally We Arrive.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame