Nová hudba_FM: 29. týždeň

Nová hudba_FM: 29. týždeň

Merchandise, The Acid aj Owl John

Yip Deceiver – Get Strict

„Dvaja týpci, dva mikrofóny. Stať sa môže čokoľvek.“ Takto sa na oficiálnom webe prezentuje americké duo Yip Deceiver, pozostávajúce z bývalých členov Of Montreal. V júli vydali debutový album Medallius, z ktorého si hráme singel Get Strict. Posolstvo je jasné. Disco nie je mŕtve.

The Pains of Being Pure at Heart – Until the Sun Explodes

Americkí The Pains of Being Pure at Heart vydali v máji svoju tretiu štúdiovku Days of Abandon, ktorou nadviazali na album Belong spred dvoch rokov. Aktuálnym singlom je priamočiara popina Until the Sun Explodes.

 

Merchandise – Little Killer

Koncom augusta vydajú floridskí post-punkeri Merchandise album After the End na značke 4AD. S mixovaním im vypomohol Gareth Jones, ktorý nahral new wave klasiky pre Depeche Mode a Tuxedomoon. Singel Little Killer je inšpirovaný vojnou a poetom Wilfredom Owenom. Osemdesiatky sú späť!

 

The Jezabels – Time to Dance

The Brink je druhý štúdiový album austrálskej kapely The Jezabels, ktorý nahrali v Londýne s producentom Danom Grech-Margueratom. Speváčka Hayley Mary tentoraz napísala osobnejšie skladby, jednou z nich je aj singel Time to Dance.

 

Marmozets – Captivate You

V júni vydali anglickí Marmozets eponymné EP, z ktorého pred pár dňami zverejnili druhý singel Captivate You. Minulý rok na jeseň podpísali zmluvu s vydavateľstvom Roadrunner, ktoré koncom roka prinesie ich debutový album.

 

The Acid - Fame

Britský DJ a producent Adam Freeland. Kalifornský producent a profesor hudobných technológií Steve Nalepa. Austrálsky hudobník žijúci v LA RY X. Títo traja dali minulý rok dohromady kapelu The Acid a pred mesiacom vydali debutový album Liminal. Z neho pochádza aj singel Fame.

 

Frankie Forman – Scars On Me

Londýnčanka Frankie Forman začala spievať v devätnástich v parížskych baroch. Ako autorka textov sa inšpirovala Bobom Dylanom a Leonardom Cohenom, no v jej zbierke vinylov nájdete Ninu Simone, Billy Holliday a Toma Waitsa. V máji vydala debutové EP Blue Dogs, z ktorého si hráme Scars on Me.

 

Owl John – Hate Music

Začiatkom tohto roka vznikol projekt Owl John, za ktorým stojí spevák a gitarista Scott Hutchison z Frightened Rabbit. Tento nápad prišiel priamo z vydavateľstva kapely, ktoré poslalo Scotta nahrať si vlastný album. Výsledkom je eponymná štúdiovka, z ktorej si hráme temnejší bluesový singel Hate Music.

 

Childish Gambino – Sweatpants (feat. Problem)

Možno ho poznáte ako študenta Troya Barnesa zo seriálu Community, možno je vám známejší ako rapper Childish Gambino. Donald Glover vydal minulý rok svoj druhý album Because the Internet, z ktorého si hráme najnovší singel Sweatpants. Hosťuje na ňom ďalší rapper, Američan Problem.

 

Jungle - Time

Pred dvoma týždňami ste sa s ich debutom mohli podrobne zoznámiť vďaka našej rubrike Album týždňa. Londýnsky kolektív Jungle a ich aktuálny singel Time.

 

Nero – Satisfy (P.A. Edit)

Od vydania ich debutového albumu Welcome Reality uplynuli tri roky. O jeho pokračovateľovi zatiaľ nevieme nič, no britské trio Nero nedávno na svoj Soundcloud zverejnilo hodinový The Satisfy Mix, ktorého súčasťou je aj nový singel Satisfy.

 

We Were Evergreen – Best Thing

We Were Evergreen je kapela, ktorá vznikla v roku 2008 v Paríži. Kvôli hudbe sa ale trojica Michael, Fabienne a William rozhodla presťahovať do Británie. Po troch epečkach prišli tento rok s debutovým albumom Towards, z ktorého si hráme singel Best Thing.

 

Paul Heaton & Jacqui Abbott – Moulding of a Fool

Paul Heaton a Jacqui Abbott spolu niekoľko rokov fungovali v The Beautiful South. Po rozpade kapely sa Paul dal na sólovú dráhu.Minulý rok sa on a Jacqui rozhodli nahrať spoločný album What Have We Become? Toto je singel Moulding of a Fool.

 

We Have Band - Modulate

Skladba Modulate je najnovším singlom londýnskej kapely We Have Band. Nájdete ju na ich treťom albume Movements, ktorý vydali v apríli. Rozhodne máme na čo tancovať.

 

Little Comets - Salt

Niektoré skladby sú inšpirované veľmi smutnými udalosťami. Angličania Little Coments v singli Salt spievajú o tragickej smrti Daniela Pelku, dieťaťa, ktoré bolo týrané vlastnou matkou a nútené jesť soľ.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame