Nová hudba_FM: 28. týždeň

Nová hudba_FM: 28. týždeň

Alt-J, Robert Plant aj Millhouse

Jana Kirschner - Z jedného Martina

Jana Kirschner vydala minulý rok svoj ostatný album Moruša Biela. Skladba Z jedného Martina je venovaná jej rodnému mestu.

 

 

Robert Plant – Rainbow

Robert Plant, niekdajší frontman Led Zeppelin, vystúpil nedávno na festivale Colours of Ostrava. Publiku predstavil aj nový singel Rainbow z desiatej sólovej štúdiovky Lullaby and... The Ceaseless Roar, ktorá vyjde 8. septembra.

 

 

Alt-J - Hunger of the Pine

Ich debut An Awesome Wave vzbudil pred dvoma rokmi veľký rozruch a odniesli si zaň aj cenu Mercury Prize. Koncom septembra naň anglickí Alt-J nadviažu albumom This Is All Yours, ktorý predznamenáva singel Hunger of the Pine. (Áno, ten dievčenský vokál, to je Hannah Montana.)

 

 

Caribou - Can't Do Without You

Kanaďan Dan Snaith sa pred pár mesiacmi predstavil v Bratislave ako Daphni. V októbri sa však vráti s novým albumom svojho známejšieho projektu Caribou. Prvým singlom jeho šiestej štúdiovky Our Love sa stala skladba Can’t Do Without You.

 

 

 

Millhouse - Mangy Wolf

Kapela Millhouse vznikla v novembri 2007, odvtedy stihla pár ráz zmeniť zostavu a spoznať ste ju mohli napríklad aj vďaka našej Demovnici. V máji vydala debutový album Event Horizon, na ktorom hosťujú Stroon, Brit Nick Fisher či Barbora Drahovská z Bloom. Hráme si z neho Mangy Wolf.

Kevin Drew - You In Your Were

Kanaďan Kevin Drew, známy predovšetkým ako frontman kapely Broken Social Scene, vydal v marci po siedmych rokoch svoj druhý sólový album. Z nahrávky Darlings sa do našich playlistov dostala skladba You In Your Were.

 

 

 

Mapei - Don't Wait

Narodila sa v Štátoch a má švédskych predkov. Hudobne ju ovplyvnili Radiohead, Donna Summer, Michael Jackson aj Queens of the Stone Age. Po piatich rokoch na scéne vydala svoje druhé EP Don’t Wait, z ktorého si hráme rovnomenný singel. Zoznámte sa s Mapei.

 

 

Pulled Apart By Horses - Hot Squash

Pulled Apart By Horses z Leedsu majú unikátny zvuk ovplyvnený noiseom a tvrdším rockom. Prvého septembra vydajú na vlastnej značke Best of the Best svoj tretí album Blood. Prvým singlom sa stala skladba Hot Squash.

 

Glass Animals - Pools

Anglická štvorica Glass Animals z Oxfordu sa navzájom pozná už od štrnástich, no začať spolu robiť hudbu sa rozhodli len pred dvoma rokmi. Po dvoch EP a turné so St. Vincent vydali v júni debutový album Zaba, na ktorom nájdete aj singel Pools.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame