Nová hudba_FM: 26. týždeň

Nová hudba_FM: 26. týždeň

La Roux, Wolf Alice aj Banda

Banda – Nadeja

Skupina Banda na scéne funguje už viac ako desať rokov a do diskografie jej nedávno pribudol druhý album s názvom hraBanda. Podrobnejšie vám ho predstavil kolega Potkan v rubrike Album týždňa, my si teraz od Bandy hráme skladbu Nadeja.

Kolowrat – Ráno ráno

V októbri minulého roku vydali košickí Kolowrat tretí album Pobiť sa/Utiecť. Nachádza sa na ňom aj skladba Ráno ráno.

 

Home Made Mutant – Výlet na Island

Výlet na Island si môžete urobiť s Home Made Mutant. Skladba sa nachádza na ich ostatnom albume Paradiso Categorico, ktorý vyšiel koncom minulého roka.

 

 

Hviezda – Havrani

Bratislavská skupina Hviezda vznikla v roku 2011. Na konte má EP Live u Očka spred dvoch rokov a koncom leta by sme sa mali dočkať ich debutového štúdiového albumu Tu v Bratislave, ktorý vyjde na Slnko records. Prvým singlom sa stali Havrani.

La Roux – Uptight Downtown

Päť rokov po vydaní eponymného debutu sa britské duo La Roux vrátilo tento týždeň s druhým albumom Trouble In Paradise. Prvým oficiálnym singlom sa stala skladba Uptight Downtown.

 

Alex Clare – War Rages On

O týždeň vydá britský spevák Alex Clare svoj druhý štúdiový album Three Hearts. Dúfa, že sa s jeho pomocou zbaví titulu one-hit wonder, ktorý mu prischol po úspechu skladby Too Close. Aktuálnym singlom je War Rages On.

 

Teleman – 23 Floors Up

Autorom singla 23 Floors Up je londýnska štvorka Teleman, ktorá vznikla pred dvoma rokmi na troskách kapely Pete & the Pirates. Začiatkom júna vydala debutový album Breakfast pod producentským dohľadom Bernarda Butlera zo Suede.

 

Gaz Coombes – This Time Tomorrow

Gaz Coombes, ex-frontman Supergrass, sa po rozpade svojej domovskej kapely dal na sólovú dráhu. Pred dvoma rokmi vydal sólový debut Here Come the Bombs a jeho najnovším počinom je cover skladby This Time Tomorrow pôvodne od The Kinks.

Wolf Alice – Moaning Lisa Smile

Kapelu Wolf Alice tvorí štvorica muzikantov zo Severného Londýna, ktorí spolu hrajú od roku 2010 a koncom mája vydali druhé EP Creature Songs. EP obsahuje štyri piesne, jednou z nich je aj singel Moaning Lisa Smile, hudobná pocta animovanej Lise Simpson.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame