Nová hudba_FM: 24. týždeň

Nová hudba_FM: 24. týždeň

Kasabian, Jamie xx aj Vec & Škrupo.

Kasabian - Eez-Eh
Kasabian vydali minulý týždeň svoj piaty album. Autorsky a producentsky ho kompletne zastrešil gitarista Sergio Pizzorno, ktorému práca na štúdiovke 48:13 zabrala jeden rok. Prvým singlom sa stala skladba Eez-Eh, ktorá je podľa Sergia inšpirovaná Giorgiom Moroderom.

Paul Weller - Brand New Toy
Paul Weller je frajer. Bývalý frontman The Jam a spoluzakladateľ The Style Council má za sebou aj dvadsaťdva rokov úspešnej sólo kariéry. Pred dvoma týždňami mu vyšla dvojdisková kompilácia More Modern Classics, ktorá pokrýva ostatných pätnásť rokov jeho tvorby. Obsahuje aj dva nové tracky, jedným z nich je singel Brand New Toy.

Jon Hopkins - We Disappear (feat. Lulu James)
Anglický hudobník a producent Jon Hopkins vydal minulý rok štvrtý album Immunity. Najprv z neho ponúkol upravenú skladbu Breathe This Air, na ktorej hosťujú Purity Ring a teraz niečo podobné spravil aj so singlom We Disappear. Spieva na ňom Lulu James.

 

James - Moving On
Manchesterskí James vydali začiatkom mesiaca po šesťročnej pauze svoj jedenásty štúdiový album La Petite Mort. Spevák Tim Booth sa na ňom vyrovnáva so smrťou svojej mamy a najlepšieho priateľa. Singel Moving On možno zahrajú aj na bratislavskom koncerte už túto sobotu 21. júna na BA City Beats.

Fink - Looking Too Closely
Už tento týždeň sa vráti na slovenské pódiá a odohrá koncerty v Bratislave a v Banskej Štiavnici pod hlavičkou City Beats. Všestranný anglický hudobník Fin Greenall alias Fink vydá v júli šiestu štúdiovku Hard Believer, z ktorej pochádza aj singel Looking Too Closely.

 

Taylor McFerrin - The Antidote (feat. Nai Palm)
Taylor McFerrin je producent, skladateľ, pianista a DJ pôsobiaci v Brooklyne. A  tiež syn Bobbyho McFerrina. Začiatkom júna mu na značke Brainfeeder vyšlo debutové LP Early Riser, pri ktorého tvorbe sa inšpiroval soulom, jazzom aj zlatou érou hip hopu. Prvým singlom sa stala spolupráca s Austrálčankou Nai Palm, The Antidote.

 

Tru5tm3 - Promised (feat. Scarlett Quinn)
Tru5tm3 je projekt bývalého techno dídžeja a producenta HU, ktorý pôsobí v Bratislave. Minulý rok debutoval s EP Bad Boys Cry a v apríli vydal novinku 2, ktorá obsahuje tri tracky v spolupráci so speváčkou Scarlett Quinn. Hráme si song Promised.

 

Vec & Škrupo - Máme všetko
Tento a budúci týždeň vás v Nitre, Banskej Bystrici a v Žiline čakajú mestské koncerty pod hlavičkou Red Bull Tour Bus City Concerts. Ako promo k tomuto mini-turné vznikol spoločný track účinkujúcich VecaŠkrupa, na ktorom sa podieľali aj Jazzy a Oskar Rózsa. Máme všetko.


Martyn - Love of Pleasure (feat. Copeland)
Tri roky od svojho ostatného albumu Ghost People vydáva Martyn žijúci v americkom Washingtone svoju novinku The Air Between Words. Holandský producent prešiel k Ninja Tune a dal dohromady desať trackov. Jedným z nich je singel Love of Pleasure, na ktorom spieva Inga Copeland.


Morrissey – Istanbul
Onedlho sa Morrisseyho fanúšikovia dočkajú jeho desiatej sólovky. Spevákovi sa po problémoch s vydavateľstvami podarilo podpísať zmluvu s Harvest Records, ktorí 15. júla vydajú jeho album World Peace Is None of Your Business. Druhým singlom z neho sa stala skladba Istanbul.

Kate Tempest - The Beigeness
Anglická poetka a hudobníčka Kate Tempest začala rapovať v šestnástich. Teraz má dvadsaťsedem a na konte nový album Everybody Down, na ktorom spolupracovala s vychyteným britským producentom Danom Careym. Toto je skladba The Beigeness.


Jamie XX – Girl
Jamie Smith alias Jamie xx je anglický producent, ktorý je členom The xx a presadil sa aj ako sólo hudobník. Minulý mesiac mu na značke Young Turks vyšiel dvojáčkový dvanásťpalec Girl/Sleep Sound, z ktorého si hráme skladbu Girl. Tá mala svetovú premiéru v relácii Residency Jamesa Blakea na BBC Radio 1.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame