Nová hudba_FM: 18. týždeň

Nová hudba_FM: 18. týždeň

Novinky od Lykke Li, Ásgeir aj AMO v playliste_FM.

AMO – Neskoro
Hoci sú na scéne aktívni už desať rokov, pre AMO bol minulý rok Rokom nula. Tak sa totiž volá ich štvrtý album, ktorého produkciu zastrešili klavirista Marcel Vén a Moe. Po piesňach Doma, Zlaté časy a Femme Fatale je tu štvrtý a zároveň posledný singel z albumu. Skladba Neskoro.


Billie Joe Armstrong & Norah Jones – Kentucky
Billie Joe ArmstrongNorah Jones spolu nahrali album Foreverly, ktorý je poctou kapele Everly Brothers. Ide síce o nečakanú kolaboráciu, ale Billiemu a Norah to spolu hudobne naozaj svedčí. Dokazuje to aj aktuálny singel Kentucky.


Foster the People – Best Friend
Skladba Best Friend s disko nádychom je už tretím singlom z druhého album Supermodel, ktorý kapele Foster the People vyšiel len minulý mesiac. S produkciou albumu vypomohol frontmanovi Markovi Fosterovi britský muzikant Paul Epworth.


Chrissie Hynde – Dark Sunglasses
Po tridsiatich siedmich rokoch na čele The Pretenders sa speváčka Chrissie Hynde rozhodla vyskúšať sólovú dráhu. V júni vydá album Stockholm, na ktorom spolupracovala s Björnom Yttlingom, Neilom Youngom či dokonca s tenistom Johnom McEnroeom. Predznamenáva ho prvý singel Dark Sunglasses.

 

Lykke Li – No Rest for the Wicked
No Rest for the Wicked je prvým singlom z tretieho albumu Švédky Lykke Li. Nahrávkou I Never Learn uzatvára tematicky ladenú trilógiu, ktorej predchádzajú prvé dva albumy. Hudobníčka sa vyjadrila, že je to opäť o nej a o tom, aké je to byť ženou.

 

The Kooks – Down
The Kooks vydajú v septembri štvrtý album Listen. S ním možno mnohých fanúšikov prekvapia, zvukovo ich štúdiovku tentoraz inšpiroval hip-hop. Je to taktiež prvý album, ktorý nahrali s novým bubeníkom Alexisom Nunezom. Hráme si singel Down.

 

Ásgeir – Going Home
Islandská továreň na talenty predstavila svetu pred dvoma rokmi Ásgeira Traustiho. Ten sa už stihol slovenskému publiku predviesť na ostatnej Pohode. Dvadsaťjedenročný spevák vydal v januári druhý album In the Silence. Toto je druhý singel z neho. Going Home.

 

Rosie Lowe – Right Thing
Rosie Lowe vyrástla v Devone a študovala populárnu hudbu na londýnskej univerzite Goldsmiths. Podpísala zmluvu s vydavateľstvom Domino a tak sa zoznámila s producentmi Kwesom a Davom Okumum z The Invisible. Práve títo dvaja sa podieľali aj na jej debutovom EP Right Thing, z ktorého si hráme rovnomenný singel.

 

Billy Barman – Pod stromom
Billy Barman nedávno odohrali rozsiahlejšie turné Back to the Clubs aj spolu so spriatelenými kapelami Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy. Na ňom predstavili Barmani svoj druhý album Modrý jazyk, ktorý vyšiel v novembri. Nájdete na ňom aj skladbu Pod stromom.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame