Nová hudba_FM: 15. týždeň

Nová hudba_FM: 15. týždeň

East India Youth, Angel Olsen aj Death Vessel.

Angel Olsen – Hi-Five

Angel Olsen je americká folková speváčka a gitaristka, ktorá má na konte spoluprácu s Bonnie “Prince” Billym a dva štúdiové albumy. Ten druhý vyšiel len vo februári pod názvom Burn Your Fire for No Witness. Moderné country môže znieť aj takto. Hi-Five.

 

Marissa Nadler – Drive (Fade Into)

July je šiesta štúdiovka americkej pesničkárky Marissy Nadler, ktorá vyšla pred dvoma mesiacmi na britskom nezávislom labeli Bella Union. Názov albumu síce sľubuje optimistické letné skladby, dostanete ale skôr jemnejšie gotické uspávanky. Jednou z nich je aj singel Drive (Fade Into).


Ohm Square – Wounds On a Cherry Tree (Treemix)

Skladba Wounds On a Cherry Tree od českých Ohm Square nie je novinkou. Vyšla už pred trinástimi rokmi na soundtracku k filmu Samotáři. Nedávno však kapela prišla so šiestym albumom A Curious Place Between Souls and Atoms, ktorý obsahuje aj takzvaný Treemix spomenutej piesne.

 

East India Youth – Dripping Down

Angličan William Doyle má dvadsaťdva, za sebou začiatky v gitarových kapelách a pred sebou budúcnosť s elektronickým projektom East India Youth. V januári vydal debutový album Total Strife Forever, ktorý v júli predstaví aj na festivale Pohoda. Hráme si z neho singel Dripping Down.


Snowbird – Porcelain

Cocteau Twins neohlásili comeback, to si len bývalý člen Simon Raymonde založil kapelu, ktorá nám ich pripomína. Dal sa dohromady so speváčkou Stephanie Dosen a vznikli Snowbird. V januári vydali debut Moon, ktorý vyšiel na Simonovom vlastnom labeli Bella Union. Hráme si prvý singel Porcelain.

 

Death Vessel – Ilsa Drown (feat. Jónsi)

Joel Thibodeau sa narodil v Nemecku, vyrástol v Spojených štátoch a tretí album projektu Death Vessel nahral na Islande. Do Reykjaviku ho pozval Jónsi zo Sigur Rós, s ktorým nedávno absolvoval aj spoločné turné. Jónsi si zahosťoval aj v aktuálnom singli Ilsa Drown.

 

Morgan Delt – Little Zombies

Morgan Delt je kalifornský grafický dizajnér, ktorý na hudobnú scénu prenikol minulý rok vydaním šiestich piesní v limitovanej edícii na kazetách. Počujete dobre, ani cdčka ani platne, ale kazety. V januári vydal debutový eponymný album inšpirovaný filmami, ktorý nahral u seba doma. Hráme si z neho Little Zombies.

 

Luke Temple – Florida

Jeho štýl spevu prirovnávajú k Jeffovi Buckleymu či Nickovi Drakeovi. Američan Luke Temple funguje aj ako sólo hudobník, aj so svojou kapelou Here We Go Magic. Ostatný sólo album Good Mood Fool vydal v októbri na značke Secretly Canadian. Zmes lenivého soulu a funku ponúka singel Florida.

 

D. Charles Speer & the Helix – Cretan Lords

D. Charles Speer je pseudonymom pesničkára Davea Shuforda, člena new-yorskej zostavy No-Neck Blues Band. Spolu so svojou kapelou The Helix vydal vo februári nový album Doubled Exposure, z ktorého si hráme pieseň Cretan Lords.

Daniel Baláž, Nina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame